ט"ו באב נופל השנה על השבוע הלטיני הלוהט שלנו ובחרנו להביא לכם הפעם מתכון לעוגת שוקולד בחושה, אוורירית ועשירה עם הפתעה נחמדה בפנים שכל בן אדם אהוב ישמח לקבל. העוגה קלה ממש להכנה ויש גם טוויסט לטיני – מתבלים את עוגת השוקולד בנגיעה של פלפל צ'ילי שנותנת חרפרפות עדינה מאוד ובאותו זמן גם מעצימה בצורה דרמטית את הטעם השוקולדי של הקקאו.

חומרים לעוגת אינגליש קייק גבוהה באורך 25 ס"מ

למילוי הלב האדום:
180 גרם קמח (כוס ורבע)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
2 ביצים גודל L
60 גרם שמן (1/3 כוס)
60 גרם יוגורט (1/3 גביע)
15 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)
מעט צבע מאכל אדום

  • בקערת מיקסר מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה, בהירה ואוורירית
  • מוסיפים פנימה את השמן ולאחר מכן את היוגורט ומערבבים היטב (אפשר במיקסר)
  • מערבבים יחד את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים פנימה אל התערובת
  • מוסיפים את צבע המאכל ומערבבים רק עד לקבלת צביעה אחידה
  • יוצקים את התערובת אל תבנית או רינג משומנים בקוטר 26 ס"מ ואופים ב-180 מעלות כ-25 דקות עד שקיסם המוכנס במרכז יוצא יבש. מצננים.
  • אם החלק העליון של העוגה השחים או התנפח מעט, מורידים אותו בעדינות עם סכין משוננת
  • באמצעות קורצן בצורת לב (אפשר גם צורה אחרת) קורצים לבבות מכל העוגה האדומה ושומרים בצד

לעוגת השוקולד:
200 גרם קמח (כוס ושליש ועוד כף)
30 גרם אבקת קקאו (3 כפות)
3 ביצים גודל L
200 גרם סוכר (1 כוס)
125 גרם יוגורט (2/3 גביע)
100 גרם חלב (1/3 כוס ועוד כף)
60 גרם שמן (1/3 כוס)
10 גרם אבקת אפייה (1 כף או 1 שקית)
1 כף תמצית וניל
קמצוץ צ'ילי חריף יבש טחון או גרוס (אופציונלי)

  • בקערת מיקסר מקציפים את הביצים, הסוכר והווניל לתערובת תפוחה, בהירה ואוורירית
  • מוסיפים פנימה את השמן ולאחר מכן את היוגורט ומערבבים היטב (אפשר במיקסר)
  • מערבבים יחד את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והצ'ילי ומקפלים פנימה אל התערובת
  • יוצקים את התערובת אל תבנית אינגליש קייק משומנת עד שליש גובה ומסדרים מעל את הלבבות בשורה כשהם צמודים ועומדים
  • יוצקים בעדינות את יתרת הבלילה על גבי הלבבות לכיסוי מלא
  • אופים ב-180 מעלות כ-40-45 דקות עד שקיסם המוכנס במרכז יוצא יבש. מצננים ומחלצים מהתבנית
  • שומרים את העוגה בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע

ציפוי שוקולד (אופציונלי)
150 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר

  • מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה ויוצקים על השוקולד ומערבבים היטב לקבלת גנאש חלק ללא גושים
  • יוצקים מיד על העוגה לציפוי חלקי או מלא, לפי הטעם

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. שמוליק

    שלום, האם אכן אופים את הלבבות פעמיים?

    1. בייקרי 365

      כן. בפעם השנייה הם לא באמת נאפים כי הם בתוך הבלילה הנוזלית שהיא נאפית.

השאר תגובה