לכבוד השבוע האסייתי שלנו אירחתי את חברי הטוב, השף אודי ברקן, אצלנו במטבח (וגם נדב הבן הגדול שלי בא לעזור). יחד רקחנו לכם באנס, לחמניות מאודות, משני בצקים – בצק שמרים מקמח לבן ובצק ללא שמרים עם קמח מלא. ויש גם שני מילויים מגניבים וגם טיפ איך להפוך את הבאנס המוכנים למעין ארעיס אסייתי צרוב על המחבת.
ויש לנו גם סרטון שלב אחר שלב שבו אודי ונדב מדגימים איך מכינים את הבאנס הטעימים האלה. הסרטון מחכה לכם עכשיו בעמוד האינסטגרם שלנו.
הכנתם את הבאנס שלנו? תייגו אותנו בפייסבוק ובאינסטגרם ונשמח לשתף…

החומרים הם לכ-20 יחידות באנס מכל סוג, אפשר לערבב בין סוגי הבצקים והמליות
בצק שמרים לבן:
220 גרם קמח
5 גרם שמרים
25 גרם סוכר
145 גרם מים
5 גרם מלח
20 גרם שמן
5 גרם אבקת אפייה
- מערבבים יחד את כל החומרים ולשים ביד או במיקסר כ-5 דקות. מכסים ומניחים במקום חמים להתפחה כשעה.
- מרתיחים סיר עם מים (אפשר לשים בסיר גבעולים של עשבי תיבול וקליפות ג'ינג'ר).
- ממלאים: מחלקים את הבצק ל20 כדורים בגודל פינג-פונג. מרדדים כל כדור לעיגול וממלאים בכף מהמילוי. סוגרים ללחמנייה, מניחים על ריבוע נייר אפייה ומעבירים לכלי אידוי. חוזרים על הפעולה עם כל הלחמניות.
- מאדים על המים ברתיחה עדינה כ-15-20 דקות ומגישים.
- טיפ: על מנת להפוך את הלחמניות המאודות למעין ארעיס אסייתי, בגמר האידוי מצננים אותן מעט ואז צולים כמה דקות מכל צד במחבת או פלאנצ'ה מחוממות עם מעט ספריי שמן
בצק ללא שמרים מקמח מלא:
(על פי מתכון של ג'יימי אוליבר)
400 מ"ל (1 פחית) קרם קוקוס
250 גרם (1/2 1 כוסות) קמח מלא
250 גרם (1/2 1 כוסות) קמח לבן
15 גרם (3 כפיות) אבקת אפייה
- מערבבים את קרם הקוקוס עם הקמחים ואבקת האפייה בקערה עד ליצירת בצק אחיד.
- מגלגלים לגליל ארוך וחותכים לחצי.
- מרתיחים סיר עם מים (אפשר לשים בסיר גבעולים של עשבי תיבול וקליפות ג'ינג'ר).
- ממלאים: מחלקים את הבצק ל20 כדורים בגודל פינג-פונג. מרדדים כל כדור לעיגול וממלאים בכף מהמילוי. סוגרים ללחמנייה, מניחים על ריבוע נייר אפייה ומעבירים לכלי אידוי. חוזרים על הפעולה עם כל הלחמניות.
- מאדים על המים ברתיחה עדינה כ-15-20 דקות ומגישים.

מלית טופו טבעונית:
8 פטריות שיטאקי מיובשות מושרות בכוס מים רותחים
1 סלסלה (כ-250 גרם) פטריות שמפיניון פרוסות
1 סלסלה (כ-250 גרם) פטריות שיטאקי טריות פרוסות (ללא הרגל) – או פטריות אחרות
3 כפות שמן זית
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
4 שיני שום כתושות
1 פלפל צ'ילי אדום חריף קצוץ
צרור קטן גבעולי כוסברה קצוצים דק
300 גרם טופו קשה מגורר
2 כפות רוטב סויה
1 כף סוכר חום, כפית שטוחה מלח
כף שמן שומשום
צרור עלי כוסברה קצוצים גס
- מסננים את פטריות השיטאקי המיובשות מהמים, נפטרים מהרגל וקוצצים. שומרים על הנוזל.
- מחממים מחבת רחבה ומכניסים אליה את הפטריות הטריות. צורבים כ-3 דקות ומוסיפים את השמן. ממשיכים לצרוב עוד 2-3 דקות עד שהפטריות מתחילות להשחים.
- מוסיפים את הפטריות המיובשות, השום, הגינג'ר, הצ'ילי וגבעולי הכוסברה וממשיכים בטיגון עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את הטופו וממשיכים בטיגון עוד כ-2 דקות.
- מוסיפים את נוזלי השריית הפטריות, הסויה, הסוכר והמלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 2-3 דקות עד להתאיידות רוב הנוזלים. מוסיפים את שמן השומשום והכוסברה, מערבבים ומכבים את הכיריים. מקררים.
- מרתיחים סיר עם מים רותחים (אפשר לשים בסיר גבעולים של עשבי תיבול וקליפות ג'ינג'ר).
מלית עוף קוריאני:
3 כפות שמן בוטנים (או שמן זית)
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
4 שיני שום כתושות
צרור קטן גבעולי בזיליקום קצוצים דק
2 כפות רוטב סויה בהירה (או רגילה)
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1 כף מחית פלפלים קוריאנית (או 1 פלפל צ'ילי אדום חריף קצוץ)
מיץ וקליפת ליים מגוררת (או לימון)
חצי קילו חזה עוף טחון
1 כפית מלח
צרור עלי בזיליקום שלמים
- למחבת קרה מעבירים את השמן, הגינג'ר, השום וגבעולי הבזיליקום ומטגנים על להבה נמוכה כ-3 דקות.
- מוסיפים את הסויה, רוטב הצ'ילי, המחית, מיץ וקליפת הליים וממשיכים לטגן עוד כדקה.
- מכבים את הכיריים ומקררים כמה דקות
- מעבירים לקערה ומערבבים עם העוף, המלח והבזיליקום.
- טיפ: המילוי הזה עובד נהדר גם כקציצות עוף קוריאניות מדהימות. פשוט מערבבים פנימה כוס פירורי לחם, מחלקים לכדורים קטנים ומטגנים במחבת חמה כמה דקות מכל צד.

רוטב להגשה:
3 כפות חומץ אורז
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
2 בצלים ירוקים קצוצים
מעט עלי כוסברה קצוצים
1 פלפל צ'ילי אדום חריף קצוץ
2 כפות רוטב סויה
- מערבבים יחד את כל החומרים בקערה ומגישים עם הלחמניות לטבילה
