גם העוגה הבאסקית המפורסמת שלנו מקבלת כאן גרסה ים-תיכונית מיוחדת עם מילוי קרם עשיר של צנוברים, שמן זית ודבש. אפילו תושבי חבל הבאסקים לא דמיינו שלעוגה הכי מוכרת שלהם תצא גרסה כזאת מטורפת שאי אפשר להפסיק לזלול. ובכלל עוגה באסקית היא אחת העוגות הכי מושלמות שיש כי היא היא העוגה הכי מפונפנת שתוכלו לקחת איתכם לנסיעה או לפיקניק מבלי לחשוש שיקרה לה משהו בדרך…

גם אתם אוהבים עוגות באסקיות? ספרו לנו בפייסבוק ובאינסטגרם

החומרים הם ל-3 עוגות בקוטר 20 ס"מ ובגובה 3 ס"מ
(ניתן לחלק ל-3 כדי לקבל עוגה אחת)

בצק באסקי:
240 גרם חמאה רכה
270 גרם סוכר חום
5 גרם מלח
50 גרם ביצים
30 גרם חלמונים
370 גרם קמח
5 גרם אבקת אפייה

  • במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה רכה עם סוכר ומלח רק עד שמתאחד, לא לערבב יותר מדי
  • מוסיפים חלמונים וביצים ומערבבים עד שמתאחד
  • מוסיפים את האבקות ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד וחלק
    עוטפים בניילון נצמד ומקררים ללילה
  • מרדדים לעובי 4 מ"מ, קורצים לכל עוגה שני עיגולים בקוטר 24 ס"מ. מברישים כל תבנית של עוגה בחמאה מומסת ומפזרים שכבה דקה של סוכר חום.
  • מרפדים כל תבנית עם עיגול אחד של בצק ומסירים את השוליים העודפים. שומרים את התבנית והעיגול הנוסף בקירור עד להרכבה.

קרם פטיסייר:
500 גרם חלב
120 גרם סוכר
80 גרם חלמונים
60 גרם קורנפלור
75 גרם חמאה
מעט תמצית וניל

  • שמים בסיר את החלב, הסוכר והווניל ומביאים לרתיחה
  • בינתיים טורפים בקערה חלמונים וקורנפלור
  • עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים לסיר תוך כדי ערבוב מתמיד עד – שהקרם מסמיך מאוד ונהיה מבריק
  • מסירים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים היטב
  • ממשיכים מיד, כשהקרם עדיין חם, להכנת הפרנג'יפאן

קרם פרנג'יפאן צנוברים, דבש ושמן זית:
375 גרם קרם פטיסייר חם
200 גרם צנוברים קלויים (קולים אותם 8 דקות ב-180 מעלות)
150 גרם חמאה מומסת חמה
50 גרם שמן זית
150 גרם דבש
120 גרם ביצים
40 גרם וויסקי או רום
1 גרם מלח

  • בקערה מערבבים את קרם הפטיסייר עם הצנוברים, הדבש והמלח
  • מוסיפים את הביצים והוויסקי ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מסיימים על ידי הוספה של החמאה הרותחת ומערבבים עד שהכל מתאחד.
  • ממלאים כל תבנית בכ-300 גרם קרם פרנג'יפאן. צריך להישאר רווח של כחצי ס"מ למעלה. מניחים מעל עיגול נוסף של בצק ומרדדים עם מערוך על מנת להדק ולהסיר את השוליים העודפים.
    מברישים בחלמוני ביצה טרופים ואופים ב-150 מעלות 40-50 דקות עד שהעוגה שחומה היטב.

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה