הפוביטיצה, האמא של כל עוגות השמרים, היא אחד המתכונים הנצפים ביותר בהיסטוריה הקצרה של האתר שלנו וכבר הספיקה מזמן לשבור את הרשת. הפעם היא מקבלת גרסה חדשה ים-תיכונית ומפתיעה עם מילוי שמן זית, דבש וצנוברים. ברוכים הבאים לבלקן פינת המזרח התיכון…

הפעם הפוביטיצה שלנו זכתה לצילומים איכותיים של הצלמת המוכשרת שני קיטלרו כדי שתוכלו להבין איך פותחים בקלות את הבצק המטורף הזה. הכנתם? תייגו אותנו בפייסבוק ובאינסטגרם.

לבצק:
300 גרם קמח (2 כוסות ו-2 כפות)
40 גרם סוכר (3 כפות)
7 גרם מלח (1 כפית)
5 גרם שמרים יבשים (חצי כף) או 15 גרם שמרים טריים
30 גרם חמאה רכה
1 ביצה בגודל L
מעט תמצית וניל
150 גרם חלב (חצי כוס ועוד 2 כפות)

למילוי:
60 גרם שמן זית
5 כפות יוגורט
280 צנוברים (אפשר להחליף עד חצי בשקדים לא קלופים) (2 וחצי כוסות)
מעט תמצית וניל
80 גרם דבש (רבע כוס)
1 כף אבקת קקאו (בשביל הצבע)
1 חלמון

עבור הרכבה:
20 גרם שמן זית
1 חלבון

  • מניחים את הצנוברים (והשקדים אם משתשמים) של המילוי על מגש וקולים בתנור ב-180 מעלות במשך כ 8 דקות. מצננים לחלוטין.
  • מכינים את הבצק: בקערת מיקסר, שמים את כל מרכיבי הבצק ולשים עם וו לישה במשך כ-15 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש
  • מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה במשך כשעה
  • בינתיים מכינים את המילוי: טוחנים את הצנוברים (והשקדים) יחד עם אבקת הקקאו לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את השמן, הדבש, היוגורט, החלמון והווניל וטוחנים לקבלת מרקם משחתי. שומרים בצד.
צילום: שני קיטלרו
  • מרדדים את הבצק על משטח משומן למלבן בגודל 30X50 ס"מ ומברישים במעט חמאה מומסת
  • בידיים משומנות מתחילים בעדינות למתוח את הבצק מהמרכז כלי חוץ עד להכפלת הגודל ונזהרים שלא לקרוע את הבצק
צילום: שני קיטלרו
  • צריכים לקבל עלה בגודל 100X60 ס"מ והוא צריך להיות דק ושקוף
  • מורחים את המילוי בשכבה דקה ואחידה. אם המילוי סמיך מדי ניתן לדלל אותו במעט חלב.
  • מגלגלים את הבצק בצורה הדוקה על הצד הרחב לקבלת נחש ארוך ועבה
  • בתבנית כיכר רחבה ומשומנת מניחים את הנחש בצורת פרסה בתחתית, מושכים את הבצק מעט מעלה ומסדרים פרסה נוספת בשכבה שנייה. מהדקים מעט בעדינות.
עם אשתי לילך. נולד לנו תינוק חדש. צילום: שני קיטלרו
  • מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה של שעה
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות ומברישים את המאפה במעט חלבון טרוף
  • אופים כ-15 דקות, מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 וממשיכים לאפות עוד 40-45 דקות
  • מצננים את העוגה כחצי שעה ואז מחלצים מהתבנית ומניחים על רשת על מנת לצנן לחלוטין
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-3-4 ימים

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. עומר

    היי, מהי כמות הסוכר במילוי? בנוסף אין התייחסות כיצד לשלב את הדבש 🙂

    1. בייקרי 365

      אין סוכר במילוי, רק דבש. תיקנתי את ההוראות. תודה!

השאר תגובה