עוגת שוקולד למבוגרים שגם ילדים אוהבים. עוגה רכה נימוחה ואוורירית שמכינים במהירות בקערה אחת, עם טעם שוקולדי עמוק ועקצוץ עדין של שמן זית. מצפים בשכבה נדיבה של גנאש מוקצף שוקולד מריר ומקבלים פינוק אמיתי ומנחם.

את העוגה הזו הכנו עם שמן זית נבאלי של פתורה, יוקרתי, מיוחד ונושא פרסים שנתן עומק ומימד אחר לעוגה הזו. אם גם אתם רוצים את שמן הזית המיוחד הזה או שבא לכם לפנק מישהו במארז חגיגי ומיוחד, אז יש לנו במיוחד בשבילכם 10% הנחה על מארז נבאלי של פתורה. ההנחה לחברים של בייקרי 365 בלבד עם שימוש בקוד קופון PTORA365. הזמינו עכשיו בקישור הזה וקבלו אותו לפני החג.

הכנתם את העוגה המיוחדת הזו? תייגו אותנו בפייסבוק או באינסטגרם

חומרים לעוגה בקוטר 22 ס"מ

לעוגה:
50 גרם אבקת קקאו כהה (2/3 כוס)
120 גרם מים רותחים (חצי כוס)
200 גרם סוכר לבן (1 כוס)
110 גרם סוכר חום בהיר (חצי כוס)
170 גרם שמן זית נבאלי (או אחר, 2/3 כוס)
3 ביצים גודל L
250 גרם קמח (2 כוסות)
כפית ורבע אבקת אפייה
1 כפית מחוקה מלח

לגנאש שוקולד מריר מוקצף:
250 גרם שוקולד מריר
300 גרם שמנת מתוקה (כוס ורבע)
30 גרם חמאה או שמן זית
1 כפית תמצית וניל

  • כמה שעות קודם מכינים את הגנאש: מחממים כמחצית מהשמנת המתוקה עם הווניל עד לסף רתיחה
  • יוצקים את השמנת על גבי השוקולד המריר ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק. אפשר עם רוצים לערבל עם בלנדר מוט.
  • יוצקים פנימה את יתרת השמנת כשהיא קרה ואת החמאה או השמן ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. שוב, אם רוצים, אפשר לבלנדר.
  • מעבירים לקערה שטוחה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות ואפשר ללילה
  • מכינים את העוגה: בקערה קטנה יוצקים את המים הרותחים על גבי אבקת הקקאו ומערבבים עד שאין גושים
  • בקערה גדולה טורפים קלות את הביצים עם הסוכר הלבן, הסוכר החום והשמן
  • בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, המלח ואבקת האפייה
  • מקפלים פנימה לסירוגין את המים החמים עם הקקאו ואת תערובת הקמח כשמתחילים ומסיימים עם הקמח. מערבבים רק עד לקבלת בלילה חלקה וללא גושים.
  • משמנים את התחתית והדפנות של תבנית או רינג בקוטר 22 ס"מ ויוצקים פנימה את הבלילה
  • אופים ב-180 מעלות כ-40 דקות עד שקיסם המוכנס במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים לחלוטין.
  • מקציפים את הגנאש במיקסר במהירות בינונית עד לקבלת קרם חלק ויציב. חשוב להיזהר לא להקציף יותר מדי כי הקרם עלול להישבר בקלות.
  • מורחים באופן חופשי את הקרם על העוגה ומעבירים למקרר להתייצבות
  • רצוי להוציא את העוגה מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה לקבלת מרקם מיטבי
  • שומרים את העוגה בכלי אטום במקרר עד שבוע

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. עופר

    אוהב את המתכונים שלך
    אבל 310 גר סוכר זה המון
    אני מוריד את הכמות לחצי

    1. בייקרי 365

      במקרה הזה זה עניין של טעם ואפשר לשחק עם כמות הסוכר. העוגה גדולה וגבוהה אז אני לא חושב שכמות הסוכר פה גבוהה מדי והעוגה לא יוצאת מתוקה מדי. אבל תרגיש חופשי לשחק עם זה.

השאר תגובה