עוגה ריחנית ומשגעת שמפיצה בכל הבית שלל ניחוחות – את העוצקנות של התפוחים, את המתיקות של הקינמון ואת האגוזיות של הפקאנים. עוגה עסיסית של תפוחים וקינמון עם קראמבל פקאנים קראנצ'י ורוטב קרמל שמאזן את הכל. את העוגה בחרתי לאפות ולהגיש בתבנית קרמיקה מהממת של עדי ניסני כך שהאורחים התרשמו לא רק מהעוגה המיוחדת אלא גם מהתבנית המיוחדת לא פחות.

בגלל שכל כך אהבתי את התבניות האלה, אני מאוד רוצה שגם לכם יהיו אותן. אז עכשיו יש מבצע מיוחד וחגיגי של 10% הנחה על כל סדרת האפייה של עדי ניסני. פשוט נכנסים לאתר, מוסיפים את המוצר שרוצים לעגלת הקניות ומשתמשים בקוד הקופון bakery365.

קניתם את התבניות במבצע המיוחד שלנו? הכנתם את העוגה הזאת או עוגה אחרת מהאתר? נשמח מאוד לשמוע מכם. תייגו אותנו בפייסבוק או באינסטגרם או כיתבו לנו כאן באתר.

חומרים לעוגה אחת בקוטר 22 ס"מ

200 גרם סוכר (1 כוס)
120 גרם חמאה מומסת (אפשר להחליף בשמן)
2 ביצים גודל L
מעט תמצית וניל
210 גרם קמח (כוס וחצי)
כפית אבקת אפייה
1 כפית קינמון
חצי כפית מלח
120 גרם שמנת חמוצה (חצי כוס, אפשר להחליף ביוגורט או מיץ תפוזים)
60 גרם חלב (רבע כוס, אפשר להחליף במים או חלב שקדים)
2 תפוחים מזן פינק ליידי מקולפים, מגולענים וחתוכים לקוביות

לשטרויזל פקאנים:
70 גרם קמח (חצי כוס)
50 גרם סוכר (רבע כוס)
רבע כפית מלח
רבע כפית קינמון
60 גרם פקאנים קצוצים (חצי כוס)
40 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

לרוטב קרמל:
60 גרם חמאה
110 גרם סוכר חום בהיר (חצי כוס)
רבע כפית מלח
120 גרם שמנת מתוקה (חצי כוס)

  • מכינים את השטרוזיל: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים גסים. שומרים את השטרוזיל במקרר עד לאפיית העוגה.
  • להכנת העוגה: בקערה מערבבים יחד את הסוכר, החמאה, הביצים והווניל
  • בקערה נפרדת מערבבים את כל האבקות: קמח, אבקת אפייה, קינמון, מלח
  • מקפלים את תערובת האבקות אל תערובת החמאה והביצים עד שלא רואים יותר קמח
  • מקפלים פנימה את השמנת והחלב ולבסוף מקפלים פנימה את התפוחים
  • יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומפזרים מעל את השטרויזל
  • אופים ב-180 מעלות 40-45 דקות עד שקיסם המוכנס במרכז יוצא יבש. מצננים.
  • בינתיים מכינים את רוטב הקרמל: בסיר קטן ממיסים את החמאה ומוסיפים פנימה את הסוכר והמלח ומבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  • יוצקים פנימה את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-3-4 דקות ומסירים מהאש. מעבירים לקערה נקייה ומצננים.
  • מזלפים את הרוטב על העוגה ומגישים אותה חמימה או בטמפרטורת החדר
  • שומרים את העוגה בכלי מכוסה בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים או במקרר עד שבוע.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 8 תגובות

  1. סיגל

    הי דרור
    תודה על מתכון מעולה! עשיתי ויצא עוגה מהממת!!
    רציתי לשאול האם יש דרך למנוע מהתפוחים לשקוע לתחתית העוגה? ואם אני רוצה להוסיף קצת אלכוהול ליקר או משהו כמה להוסיף והאם זה ישנה משהו בשאר המרכיבים?
    לגבי הקרמל זאת דרך חדשה שלא הכרתי דווקא קלה מאוד,יצא לי קצת קרמל צמיגי כזה הוא צריך להיות נוזלי יותר?
    שוב תודה רבה!

    1. בייקרי 365

      הבלילה סמיכה והתפוחים לא אמורים לשקוע לתחתית. אם הבלילה יוצאת מעט נוזלית אז אפשר לשים אותם למעלה ואז הם עדיין ישקעו אבל יעצרו בשאיפה באמצע תוך כדי האפייה.
      לגבי הקרמל, כן זו שיטה פשוטה יותר שנותנת תוצאה קצת אחרת. אם רוצים שהוא יהיה יותר נוזלי אז אפשר להוסיף קצת יותר נוזלים או לבשל קצת פחות זמן.

  2. סיגל

    הי דרור
    תודה על מתכון מעולה!
    איך אפשר למנוע מהתפוחים לשקוע לתחתית העוגה?

    1. בייקרי 365

      הבלילה די סמיכה, הם לא אמורים לשקוע.

  3. שירה

    עוגה מעולה! הכנתי כבר פעמיים

    1. בייקרי 365

      מעולה!

  4. שירה

    עוגה מושלמת!! הכנתי כבר פעמיים, הפכה לעוגת התפוחים המועדפת עלינו

    1. בייקרי 365

      איזה כיף!

השאר תגובה