הנה עוגה עם שילוב טעמים מפתיע וממש מוצלח. גאלט הוא מעין סוג של טארט המעוצב בצורה קצת יותר חופשית ורוסטיקית. כאן ממלאים אותו באגסים מתובלים בדבש ובמלית גבינת עיזים מפנקת. האמיצים מוזמנים לשלב פנימה גם נגיעות של גבינה כחולה. עוגה יפה ומרשימה וסופר טעימה!

חומרים לעוגה בקוטר 25-26 ס"מ

לבצק:
250 גרם קמח (2 כוסות)
כפית מלח
170 גרם חמאה
120 גרם גבינת עיזים (כמו פרומעז)
1 כף חומץ תפוחים (או חומץ רגיל)
2 כפות מים קרים

למלית:
170 גרם גבינת עיזים (אפשר להחליף עד חצי מהכמות במסקרפונה)
3 כפות דבש
2 כפות סוכר חום בהיר (דמררה)
מעט אגוז מוסקט מגורר
3 אגסים מעט פחות מבשלים
לקישוט:
1 ביצה טרופה עם מעט מים
סוכר דמררה
דבש

  • במיקסר או במעבד מזון שמים את הקמח, המלח, החמאה וגבינת העיזים ומעבדים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את החומץ והמים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לקבלת עיגול בקוטר 35 ס"מ ובעובי של בערך שליש ס"מ
  • מעבירים את הבצק לקירור של חצי שעה עד שעה לפחות
  • בינתיים מכינים את המלית – מערבבים יחד את כל החומרים למעט האגסים ושומרים בצד
  • חוצים את האגסים לשניים ומוציאים עם סכין או כפית את הליבה. פורסים את האגסים לפרוסות דקות כאשר משאירים את הס"מ העליון מחובר לגבעול על מנת שלא יתנתקו.
  • מוציאים את הבצק מהקירור ומניחים אותו על גבי מגש עם
    נייר אפייה
  • מסדרים את המלית בערימה במרכז הבצק ומסדרים מעל את האגסים כאשר פורסים כל אחד מהם למניפה. סוגרים מעל את שולי הבצק ומהדקים מעט בעדינות
  • מברישים את החלק העליון של הבצק בביצה טרופה ומפזרים מעל סוכר דמררה
  • אופים ב-170 מעלות כ-25-30 דקות. מצננים.
  • לפני ההגשה מזלפים מעט דבש מעל. רצוי לשמור בקירור 3-4 ימים.

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה