פרי הברגמוט הוא הכלאה בין התפוז המר (ידוע גם בשם חושחש) והלימון. הוא לא מיועד לאכילה שכן טעמו מר מדי, אבל הקליפה שלו ארומטית בצורה בלתי רגילה. רובכם כנראה מכירים את הריח והטעם הייחודיים שלה מתה הארל גריי האנגלי. היות והצלחתי להניח את ידיי על כמה פירות ברגמוט טריים (אפשר לקנות מעלה הביתה), חיברתי אותם עם ליים שאני מאוד אוהב ועכשיו נמצא בשיא העונה ויצרתי טארט עם טעם, ריח ומראה פשוט מטריפים. גם אין לכם ברגמוט, אתם חייבים לנסות את זה!

אנחנו באופן כללי מאוד אוהבים קינוחים חמוצים וחמוצים למחצה ובכלל כל מה שקשור בפירות הדר. רוצים לראות עוד מתכונים עם פירות הדר, בקרו בדף המיוחד הזה שלנו

הכנתם את הטארט הזה? שתפו אותנו. תייגו אותנו או כיתבו לנו בדף הפייסבוק או באינסטגרם שלנו.

בצק:
260 גרם קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם אבקת שקדים
50 גרם ביצים (ביצה אחת בגודל M)
קמצוץ מלח
תמצית וניל

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח וחמאה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את השקדים ואבקת הסוכר ומערבלים מספר שניות
  • מוסיפים מלח, וניל וביצים ומערבלים רק עד שמתאחד
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי כ-3 מ"מ ומקררים כמה שעות
  • מרפדים רינג בקוטר 20-22 ס"מ ומקפיאים לחצי שעה לפחות
  • אופים ב-160 מעלות כ-15-20 דקות עד להזהבה

קרם ליים-ברגמוט:
3 גרם ג'לטין
15 גרם מים
3 גרם גרידת ברגמוט (אפשר להחליף בגרידה משני לימונים)
95 גרם מיץ ליים (אפשר להחליף במיץ לימון)
115 גרם סוכר
160 גרם ביצים (3 ביצים גודל L)
100 גרם חמאה

  • משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • בסיר שמים את המיץ, הגרידה והסוכר ומביאים לסף רתיחה
  • בקערה נפרדת טורפים את הביצים
  • יוצקים את סירופ הסוכר אל הביצים תוך כדי ערבוב ומחזירים אל הסיר
  • מבשלים על אש נמוכה עד להסמכה
  • מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הג'לטין ואת החמאה עד שהם נטמעים בתערובת
  • יוצקים את התערובת אל הקלתית האפויה ומיישרים. מעבירים למקרר לכמה שעות להתייצבות ורצוי ללילה.

מרנג איטלקי:
150 גרם סוכר
35 גרם מים
75 גרם חלבון

  • שמים את המים והסוכר בסיר ומבשלים עד ל-118 מעלות
  • קצת לפני גמר הבישול, שמים את החלבונים בקערת מיקסר ומתחילים להקציף
  • יוצקים את סירופ הסוכר החם אל החלבונים המוקצפים וממשיכים להקציף במהירות בינונית עוד כ-5-8 דקות עד שהקערה נעימה למגע
  • מורחים או מזלפים את המרנג על הטארט באופן חופשי
  • אם רוצים אפשר לשרוף את קצוות המרנג עם ברנר או להשאיר כמו שהוא

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 3 תגובות

  1. מורן

    האם אפשר להשתמש בתמצית ברגמוט?

    1. בייקרי 365

      פחות שווה מהדבר האמיתי, אבל אפשרי. ממליץ להיזהר ולשים ממש מעט כי התמציות האלה בדרך כלל מאוד חזקות.

  2. אלישבע

    היי האם הקרם ליים מתאים גם לזילוף?

השאר תגובה