כשהתחילה חופשת החג וכולנו בסגר שאלתי את הילדים מה הם רוצים לעשות והתשובה היתה להכין עוגיות עם סוכריות צבעוניות. מי שמכיר אותי ועוקב יודע שסוכריות צבעוניות הן לא בדיוק הסגנון שלי, אבל הבטחתי לילדים שנכין והחלטתי שאם כבר מכינים אז נעשה את זה בסטייל ונייצר עוגיות איכותיות וטעימות שגם על הדרך מצופות בסוכריות צבעוניות. אז הנה המתכון כאן בשבילכם כדי שגם אתם תוכלו לנצל את מה שנשאר מהסגר הזה ולבלות קצת עם הילדים.

חומרים לכ-30 עוגיות

75 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
1 ביצה גודל L
2 חלמונים מביצים בגודל L
כף תמצית וניל
120 גרם שמנת חמוצה (חצי כוס, אפשר להחליף ברבע כוס יוגורט ורבע כוס שמנת מתוקה)
320 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
רבע כפית אבקת אפייה
רבע כפית מלח
1 כוס סוכריות צבעוניות

  • בקערת מיקסר שמים את החמאה והסוכר ומערבלים עם וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים את הביצים, החלמונים ותמצית הווניל ומערבלים עד שהם נטמעים לתוך התערובת
  • מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים עד שהיא נטמעת לתוך התערובת
  • לבסוף מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מוסיפים כמחצית מכמות הסוכריות הצבעוניות ומערבלים כמה שניות עד שהן נטמעות בבצק
  • קורצים מהבצק כדורים קטנים בערך במשקל של כ-30 גרם ומצפים כל כדור בסוכריות צבעוניות מכל הכיוונים. אם הבצק רך מדי לעבודה ניתן להכניס אותו לחצי שעה אל המקרר.
  • מעבירים את הכדורים אל המקפיא ל-15 דקות או למקרר לשעה
  • מסדרים את הכדורים על גבי מגשים עם נייר אפייה ואופים ב-180 מעלות כ-10-12 דקות להזהבה.
  • מצננים לחלוטין, רצוי על רשת. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה