הנה עוגה שנותנת את הבמה המרכזית לווניל. עוגת שמרים רכה ואוורירית עם מלית של גבינת שמנת והמון וניל. יש שילוב יותר מנצח מזה?

חומרים לחלת שמרים אחת גדולה

לבצק:
180 גרם חלב (3/4 כוס)
7 גרם שמרים יבשים (2 כפיות)
1 ביצה גודל L
40 גרם חמאה
1 כף תמצית וניל
380 גרם קמח (3 כוסות)
40 גרם סוכר (4 כפות)
3 גרם מלח (חצי כפית)

למלית:
חצי מיכל גבינת שמנת (נפוליאון למשל)
50 גרם סוכר וניל
30 גרם אבקת סוכר
1 חלמון
1 כף קמח
1 כף תמצית וניל
רבע כפית מלח

להברשה:
ביצה טרופה עם כף מים
סוכר וניל לפיזור

  • בקערת מיקסר שמים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח ומערבבים
  • יוצקים מעל את החלב, הביצה, הווניל והחמאה ומתחילים ללוש עם וו לישה
  • לשים במיקסר כ-8-10 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש
  • מעבירים לקערה מקומחת קלות ומניחים במקום חמים לתפיחה כשעה
  • בינתיים מכינים את המלית: מערבבים יחד את כל החומרים לקבלת תערובת חלקה
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לקבלת מלבן ברוחב כ-20-25 ס"מ ובאורך 40-45 ס"מ
  • מסדרים את המלית לאורך המרכז של הבצק וחותכים בשוליים פסים אלכסוניים ברוחב כ-1 ס"מ משני הצדדים של המלית
  • מקפלים את הפסים על גבי המלית לסירוגין פעם פס בצק מימין ופעם משמאל לאורך כל הבצק. מהדקים את השוליים בשני הקצוות של החלה ומעבירים את החלה המוכנה לתבנית עם נייר אפייה
  • מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה במשך 45 דקות
  • מברישים את הבצק בביצה הטרופה ומפזרים מעל סוכר וניל
  • אופים ב-180 מעלות כ-20-25 דקות להזהבה. מצננים על גבי רשת.
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה