כמעט אין מי שלא אוהב עוגת שמרים סינמון רול שמגולגלת עם המון חמאה וקינמון. כאן לקחנו את הטעם האהוב והבאנו אותו אל עוגיות חמאה עם מילוי של מייפל וקינמון והתוצאה לא פחות ממושלמת!

חומרים לכ-45 עוגיות

לבצק:
230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גרם סוכר (1 כוס)
1 ביצה גודל L
כפית תמצית וניל
350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
חצי כפית מלח
רבע כפית אבקת אפייה

למילוי:
רבע כוס סירופ מייפל אמיתי
2 כפות קמח
1 כף קינמון

  • בקערת מיקסר שמים את החמאה עם הקמח ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את הסוכר, אבקת האפייה והמלח ומערבלים כמה שניות
  • מוסיפים את הביצה והווניל ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה למלבן בעובי כחצי ס"מ ובגודל 25X25 ס"מ
  • מעבירים את הבצק למקרר לרבע שעה בערך (רצוי לא לקרר יותר מכך בשלב זה)
  • בינתיים, מערבבים יחד את כל חומרי המילוי
  • מורחים מחצית מהמילוי על ריבוע בצק אחד ומגלגלים לגליל. חוזרים על הפעולה עם ריבוע הבצק השני
  • מעבירים את הגלילים למקרר לשעתיים לפחות
  • פורסים את הגלילים לפרוסות ברוחב כחצי ס"מ ומסדרים את העיגולים על גבי שני מגשים עם נייר אפייה
  • אופים ב-170 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה. מצננים.
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר 3-4 ימים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. Merav Katz

    הכנתי את העוגיות והן מעולות ממש.
    שאלה – כתוב אפייה של 15 דקות אבל אחרי 15 דקות הן היו ממש רכות.
    אפיתי יותר זמן והן מאוד התקשו.
    צריך להוציא אותן רכות והן מתקשות בחוץ?
    תודה, מאוד אוהבת את המתכונים שלכם.

    1. בייקרי 365

      כן, להוציא רכות. הן מתקשות אחרי האפייה.

השאר תגובה