הנה מאפה שמרים מדהים ממולא בקרם שקדים וחמוציות שנותנות טעם וצבע משגעים. טכניקת ההכנה המיוחדת כאן נותנת בצק רך ואוורירי בצורה בלתי רגילה שגם שומר על הטריות שלו למשך זמן קצת יותר ארוך. מתכון קל שנותן תוצאה גם מרשימה וגם טעימה!

חומרים למאפה שמרים אחד גדול

לבצק:
560 גרם קמח (4 וחצי כוסות)
50 גרם סוכר (רבע כוס)
7 גרם שמרים יבשים (1 כף)
6 גרם מלח (2 כפיות)
120 גרם מים (חצי כוס)
120 גרם חלב (חצי כוס)
120 גרם חמאה
1 כף תמצית וניל
2 ביצים גודל L
1 חלמון מביצה גודל L
גרידה מתפוז אחד (אופציונלי)

למילוי:
85 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
130 גרם אבקת שקדים (כוס ושליש)
1 ביצה גודל L
70 גרם קמח (חצי כוס)
רבע כפית מלח
1 כוס חמוציות קפואות, מופשרות

  • בקערת מיקסר שמים חצי מכמות הקמח עם הסוכר, השמרים והמלח
  • בסיר קטן שמים את המים, החלב, החמאה והווניל ומחממים מעט רק עד שהחמאה נמסה (בסביבות 50-60 מעלות, ולא יותר)
  • יוצקים את תערובת הנוזלים אל קערת המיקסר ולשים עם וו לישה כ-2 דקות
  • מוסיפים את יתרת הקמח, הביצים והגרידה וממשיכים ללוש עוד 8-10 דקות לקבלת בצק חלק ומבריק
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים ומניחים במקום חמים לתפוח כ-45-60 דקות
  • בינתיים מכינים את המלית: בקערת מיקסר (אפשר באותה קערה שבה היה הבצק) שמים את החמאה והסוכר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת בהירה וקרמית
  • מוסיפים פנימה את הביצה ולאחר מכן את אבקת השקדים, המלח והקמח ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה
  • הערה: אני אוהב להשתמש בשקדים לא קלופים, לקלות אותם 8 דקות ב-180 מעלות, לצנן ולטחון לאבקה. טעם השקדים הרבה יותר מורגש ככה בעוגה.
  • מרדדים את הבצק למלבן בגודל 60X30 ס"מ
  • מורחים את המלית בשכבה אחידה על המלבן של הבצק ומשאירים כ-1 ס"מ רווח באחד הצדדים הרחבים
  • מנגבים מעט את החמוציות המופשרות עם נייר ניגוב ומפזרים אותן על גבי המילוי ומהדקים אותן בעדינות
  • מגלגלים את הבצק על הצד הרחב לקבלת גליל באורך 60 ס"מ
  • מסדרים את הגליל לצורת טבעת על גבי מגש עם נייר אפייה
  • עם סכין חדה או מספריים חותכים טבעות בחלק החיצוני של הטבעת ומשאירים כ-1-2 ס"מ מהקצה מחובר. עובי כל טבעת יהיה כ-2 ס"מ בערך. פורסים מעט את הטבעות כלפי חוץ
  • מכסים ומניחים לבצק לתפוח פעם שנייה כ-30 דקות
  • מברישים את הבצק במעט ביצה טרופה
  • אופים ב-180 מעלות כ-30-40 דקות. אם הבצק משחים מדי, ניתן לכסות אותו בנייר כסף מעל להמשך האפייה
  • מצננים וזוללים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר 3-4 ימים

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה