דייניש דאבל קינמון מטורף שיעיף לכם את החושים לשמיים עם קיפולים עדינים שהופכים אותו לנמס בפה ועם קינמון גם במילוי וגם בציפוי. נכון, הוא דורש טיפה עבודה, אבל מבין כל הבצקים שעוברים קיפולים, זה הבצק הנחמד והידידותי מכולם ויכול להיות גם נקודת התחלה מעולה למי שטרם התנסה בהכנת בצקים כרוכים לפני כן. ולנו יש את המדריך השלם והמפורט ביותר שתמצאו בסביבה, ממש כאן…

הכנתם? נתקעתם? זללתם? כיתבו לנו בתגובות או תייגו אותנו בפייסבוק ובאינסטגרם. נשמח לראות, לענות ולשתף…

חומרים לכ-14-18 מאפים אישיים

לבצק:
240 גרם חלב (1 כוס)
1 ביצה גודל L
1 חלמון מביצה בגודל L
7 גרם שמרים יבשים (2 כפיות)
560 גרם קמח (4 כוסות)
70 גרם סוכר (1/3 כוס)
40 גרם חמאה רכה
9 גרם מלח (1 כף)

לקיפולים:
250 גרם חמאה

למילוי:
100 גרם חמאה רכה
110 גרם סוכר חום כהה (חצי כוס)
70 גרם סוכר לבן (1/3 כוס)
2 כפיות קינמון
חצי כפית מלח
75 גרם פקאנים קצוצים (אופציונלי)

לציפוי (לא משתמשים בהכל):
1 כוס סוכר
1 כפית קינמון

  • בקערת מיקסר מערבבים יחד את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים
  • מוסיפים פנימה את החלב והביצים ומתחילים ללוש עם וו לישה
  • מוסיפים פנימה את החמאה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת נפח, כשעתיים
  • בינתיים מכינים את החמאה לקיפול: על נייר אפייה מסרטטים מלבן בגודל 30X20 ס"מ
  • הופכים את הדף ומניחים במרכז את החמאה, מניחים מעל נייר אפייה נוסף
  • מרדדים את החמאה עם מערוך עד שהיא מגיעה לגודל של המלבן שסומן. רצוי להגיע לעובי אחיד של החמאה, בערך כחצי ס"מ. אם החמאה נהיית רכה מדי לעבודה, ניתן להעביר אותה למקרר לכמה דקות.
  • מעבירים את מלבן החמאה למקרר עד שנצטרך אותה בהמשך
  • כשהבצק סיים לתפוח מעבירים אותו למשטח מקומח קלות ומרדדים אותו למלבן בגודל 25X20 ס"מ
  • מעבירים את הבצק למגש עם נייר אפייה, מכסים בניילון נצמד או שקית גדולה ומעבירים למקרר ללילה
  • למחרת, שמים את הבצק במקפיא כ-15 דקות ומוציאים את החמאה לטמפרטורת החדר שתתרכך מעט
  • מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומרדדים למלבן בגודל 30X40 ס"מ
  • מניחים את מלבן החמאה בדיוק במרכז לכל האורך וסוגרים את הבצק משני הצדדים אל המרכז על מנת לסגור את החמאה בפנים (ראו תרשים). מהדקים היטב את הבצק.
  • מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים את הבצק על הצד הארוך עד לאורך של כ-50 ס"מ
  • מקפלים את השליש העליון של הבצק אל המרכז ואז את השליש התחתון של הבצק מעל השליש העליון (ראו תרשים)
  • מסובבים את הבצק ב-90 מעלות וחוזרים על פעולת הרידוד והקיפול פעם נוספת
  • מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה
  • חוזרים על פעולת הרידוד והקיפול פעמיים נוספות, עוטפים את הבצק ומעבירים למקרר לשעה עד שעתיים.
  • מברישים תבנית שקעים של מאפינס גדולים (או כוסיות מאפינס מאלומיניום) במעט חמאה מומסת או שמן
  • מרדדים את הבצק על משטח מקוממח לגודל של 45X30 ס"מ
  • מברישים את ריבוע הבצק בחמאה מומסת
  • מערבבים יחד את הסוכרים והקינמון ומפזרים בצורה אחידה על גבי הבצק. מפזרים מעל פקאנים אם רוצים.
  • מגלגלים את הבצק על הצד הרחב לקבלת גליל ארוך ושמנמן
  • חותכים את הגליל לחתיכות בגודל כ-3 ס"מ ומסדרים אותם עם החלק החתוך כלפי מעלה בתוך תבניות השקעים
  • מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפוח כשעה
  • אופים ב-190 מעלות עד להזהבה כ-20-25 דקות
  • מערבבים יחד את הסוכר והקינמון לציפוי. מחכים כ-10 דקות שהמאפים יצטננו רק מעט ומיד טובלים אותם מכל הכיוונים בציפוי הסוכר.
  • ממשיכים לצנן את המאפים על רשת וזוללים אותם חמימים אות בטמפרטורת החדר

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 3 תגובות

  1. נטע

    מאד מאד אוהבת את המתכונים שלכם ונהנית לקרוא את הפוסטים!
    יש לי בקשה/אתגר – בזמנו אכלתי במסעדה / בית קפה במוזיאון ארץ ישראל (רמת אביב) bread pudding מושלםםםםם שהוכן עם קרואסונים וממש בא לי מתכון….

    1. בייקרי 365

      זה בתכניות שלנו

  2. נטע

    יה! מחכה בקוצר רוח 😊

השאר תגובה