פוקאצ'ה ירוקה ומדהימה שמכינים מבצק תרד משגע. אפשר לאפות אותה עם או בלי תוספות וגם להכין ממנה פיצה ושלל מאפים ירוקים אחרים. והבונוס: בשביל להכין אותה מכינים פסטו תרד מושלם שהולך נהדר עם פסטות, סלטים ושלל כריכים. הפוקאצ'ה תעבוד גם עם פסטו קנוי או מוכן מכל ירק אחר שתבחרו כך שאפשרויות הגיוון כאן הן כמעט אינסופיות.

בצק פוקאצ'ה תרד (מתאים גם להכנת פיצה עבה ומאפים אחרים):
500 גרם קמח (3.5 כוסות)
150 גרם פסטו תרד (מתכון בהמשך ואפשר להחליף בכל פסטו אחר קנוי או כזה שהכנתם)
200 גרם מים קרים (1.5 כוסות)
12 גרם מלח (2 כפיות)
12 גרם שמרים יבשים (קצת יותר מכף)
7 גרם שמן זית (1 כף)
- שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה עד לאיחוד כל החומרים
- ממשיכים ללוש במהירות בינונית-גבוהה עד לפיתוח רשת גלוטן כ-10-12 דקות
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בשקית גדולה
- אם רוצים לקבל טעמים עמוקים יותר של הבצק או לעכב את התהליך, ניתן בשלב הזה להכניס את הבצק למקרר ל-12-24 שעות ולהוציא אותו החוצה כשעה-שעתיים לפני תחילת העבודה אם הבצק. אם לא, אז פשוט משאירים את הבצק בחוץ מכוסה לכ-45-60 דקות וממשיכים לפי המתכון.
- משמנים תבנית (אפשר עם נייר אפייה) במעט שמן זית ומעבירים את הבצק בזהירות
- מותחים ופורסים את הבצק לאורך כל התבנית. בהתחלה הוא לא ייפתח עד הסוף וזה בסדר. נותנים לו לנוח 30 דקות וחוזרים על הפתיחה עד שהבצק מתוח על כל התבנית.
- אם מכינים מהבצק פיצה עבה, ניתן בשלב הזה למרוח עליו כל רוטב שתרצו
- מניחים לבצק לתפוח שעה וחצי עד שעתיים מכוסה בטמפרטורת החדר
- אם אין על הבצק רוטב אז מברישים אותו בעדינות במעט שמן זית, מפזרים מעל תוספות אם רוצים כמו למשל זיתים, בצל סגול, עגבניות שרי, פלפלים קלויים, בטטות, גבינות ואחרים
- מחממים את התנור ל-275 מעלות ואופים את הבצק 10-15 דקות. מצננים מעט וזוללים!
לפסטו תרד:
1 חבילה גדולה עלי תרד (רצוי תרד בייבי) ללא גבעולים
4-5 כפות שמן
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
4 שיני שום
3 כפות צנוברים או אגוזי מלך (אופציונלי)
3 כפות גבינת פרמזן מגורדדת (אופציונלי)
- שמים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים למשחה חלקה
- טועמים ומתקנים תיבול אם צריך
- מעבירים לקופסה או צנצנת נקייה ושומרים במקרר עם שכבה דקה של שמן מעל
- הפסטו נשמר במקרר עד שבועיים