תמיד היתה לי חיבה יתרה לעוגות שמרים על כל הווריאציות והגיוונים שלה ובמיוחד אם הן כוללות שוקולד והרבה. לכן אני בחיפוש ויצירה מתמידים של גרסאות חדשות ומעניינות כמו הגרסה הזו. כאן מאפה שמרים אוורירי שכמעט נמס בפה מגולגל עם המון שכבות של שוקולד לשבלול צפוף שהוא גם מרשים וגם טעים וגם קל להכנה. כל מי שטעם התעופף והם חוסלו בדקות ספורות…

חומרים לכ-10 מאפים
240 גרם חלב (1 כוס)
60 גרם חמאה רכה או שמן
1 ביצה גודל L
450 גרם קמח (3 ורבע כוסות)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
15 גרם שמרים יבשים (כף וחצי)
חצי כפית מלח
למילוי – כל ממרח אהוב, אני השתמשתי בנוטלה
אפשר להוסיף שברי עוגיות, חוטי חלבה, אגוזים קצוצים, פצפוצי שוקולד ועוד…
- בקערה שמים את החלב והחמאה או השמן ומחממים כ-30 שניות במיקרוגל עד שהם חמימים למגע אבל לא חמים. אפשר לחמם גם בסיר על האש אם רוצים.
- בקערת מיקסר מערבבים יחד את הקמח עם השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים פנימה את תערובת החלב ואת הביצה ומתחילים ללוש עם וו לישה כ-8-10 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש.
- מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית או מגבת ומניחים במקום חמים להכפלת נפח כשעה וחצי עד שעתיים
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומרדדים למלבן גדול ודק
- מורחים את מלית השוקולד על כשני שליש מהבצק (על הצד הרחב) ומפזרים תוספות אם רוצים
- מקפלים את השליש ללא הממרח אל המרכז ואז את השליש הנותר מעל שני החלקים המקופלים לקבלת שלוש שכבות של בצק שביניהן יש שתי שכבות של מלית
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים שוב את הבצק למלבן גדול ודק ככל שניתן
- חותכים את הבצק ל-10 רצועות ארוכות ברוחב כ-3-4 ס"מ ומגלגלים כל אחת לשבלול. את הקצה של הרצועה מכניסים מתחת לשבלול ומניחים את השבלול בתוך תבנית שקעים או במנז'טים חד פעמיים מאלומיניום
- מכסים בשקית גדולה ומתפיחים בטמפרטורת החדר כ-30 דקות. לחילופין, ניתן להעביר להתפחה של לילה במקרר.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים את השבלולים כ-15 דקות.
היי
אין צורך בהברשת המאפה בסירופ סוכר בתום האפיה? כמה זמן אחרי האפיה עדיין בעל מרקם טרי?