פבלובה חורפית וחגיגית במילוי קרם אשכוליות אדומות מושלם. עורמים מעל המון קצפת שמנת חמוצה ופלחי אשכוליות אדומות טריות ומקבלים מעדן מושלם שאי אפשר לעמוד בפניו…

חומרים לעוגה בקוטר 18-20 ס"מ
לבסיס מרנג:
100 גרם חלבון
200 גרם סוכר
מעט אבקת קקאו
- מחממים את החלבונים עם הסוכר בקערה על אמבט מים (בן מארי) עד ל-60 מעלות (לא יותר!)
- מוודאים שכל הסוכר נמס בתהליך ואין יותר גושי סוכר בפנים
- מקציפים עד להתקררות המסה
- מניחים רינג בקוטר 18-20 ס"מ על גבי מגש עם נייר אפייה וממלאים אותו במרנג. מיישרים.
- מרימים את הרינג בזהירות. המרנג אמור להישאר על המגש בצורת הרינג
- מייבשים את המרנג בתנור ב-120 מעלות כשעה. המרנג יתרחב מעט ועלול גם קצת להיסדק וזה בסדר.
- מצננים לחלוטין
קרם אשכוליות:
3 גרם ג'לטין
15 גרם מים
גרידה מאשכולית אחת
95 גרם מיץ אשכוליות סחוט טרי (כחצי אשכולית)
115 גרם סוכר
160 גרם ביצים (3 ביצים גודל L)
100 גרם חמאה
- משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
- בסיר שמים את המיץ, הגרידה והסוכר ומביאים לסף רתיחה
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים
- יוצקים את סירופ הסוכר אל הביצים תוך כדי ערבוב ומחזירים אל הסיר
- מבשלים על אש נמוכה עד להסמכה
- מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הג'לטין ואת החמאה עד שהם נטמעים בתערובת
- מעבירים את הקרם לכלי נקי, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות
לקצפת שמנת חמוצה:
150 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שמנת חמוצה
3 כפות סוכר
- מבלנדרים יחד את כל החומרים עד שאין גושים בכלל
- מעבירים לקערת מיקסר ומקציפים לקצפת יציבה מאוד
להרכבה:
פלחים משתי אשכוליות אדומות
אבקת סוכר לקישוט
- רצוי להרכיב את העוגה ביום ההגשה
- טורפים קלות את קרם האשכוליות
- שוברים בעדינות מעט את החלק העליון של המרנג כלפי פנים וממלאים בקרם האשכוליות
- מורחים או מזלפים מעל באופן חופשי את הקצפת
- מפזרים מעל את פלחי האשכוליות, מעטרים במעט עלי מיקרו ומפדרים באבקת סוכר
- שומרים במקרר עד ההגשה