פבלובה חורפית וחגיגית במילוי קרם אשכוליות אדומות מושלם. עורמים מעל המון קצפת שמנת חמוצה ופלחי אשכוליות אדומות טריות ומקבלים מעדן מושלם שאי אפשר לעמוד בפניו…

חומרים לעוגה בקוטר 18-20 ס"מ

לבסיס מרנג:
100 גרם חלבון
200 גרם סוכר
מעט אבקת קקאו

  • מחממים את החלבונים עם הסוכר בקערה על אמבט מים (בן מארי) עד ל-60 מעלות (לא יותר!)
  • מוודאים שכל הסוכר נמס בתהליך ואין יותר גושי סוכר בפנים
  • מקציפים עד להתקררות המסה
  • מניחים רינג בקוטר 18-20 ס"מ על גבי מגש עם נייר אפייה וממלאים אותו במרנג. מיישרים.
  • מרימים את הרינג בזהירות. המרנג אמור להישאר על המגש בצורת הרינג
  • מייבשים את המרנג בתנור ב-120 מעלות כשעה. המרנג יתרחב מעט ועלול גם קצת להיסדק וזה בסדר.
  • מצננים לחלוטין

קרם אשכוליות:
3 גרם ג'לטין
15 גרם מים
גרידה מאשכולית אחת
95 גרם מיץ אשכוליות סחוט טרי (כחצי אשכולית)
115 גרם סוכר
160 גרם ביצים (3 ביצים גודל L)
100 גרם חמאה

  • משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • בסיר שמים את המיץ, הגרידה והסוכר ומביאים לסף רתיחה
  • בקערה נפרדת טורפים את הביצים
  • יוצקים את סירופ הסוכר אל הביצים תוך כדי ערבוב ומחזירים אל הסיר
  • מבשלים על אש נמוכה עד להסמכה
  • מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הג'לטין ואת החמאה עד שהם נטמעים בתערובת
  • מעבירים את הקרם לכלי נקי, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות

לקצפת שמנת חמוצה:
150 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שמנת חמוצה
3 כפות סוכר

  • מבלנדרים יחד את כל החומרים עד שאין גושים בכלל
  • מעבירים לקערת מיקסר ומקציפים לקצפת יציבה מאוד

להרכבה:
פלחים משתי אשכוליות אדומות
אבקת סוכר לקישוט

  • רצוי להרכיב את העוגה ביום ההגשה
  • טורפים קלות את קרם האשכוליות
  • שוברים בעדינות מעט את החלק העליון של המרנג כלפי פנים וממלאים בקרם האשכוליות
  • מורחים או מזלפים מעל באופן חופשי את הקצפת
  • מפזרים מעל את פלחי האשכוליות, מעטרים במעט עלי מיקרו ומפדרים באבקת סוכר
  • שומרים במקרר עד ההגשה

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה