סוגרים את השבוע האיטלקי שלנו עם גרסה מודרנית ומפתיעה של פנה קוטה שמכינים עם יוגורט ומגישים עם אגסים מבושלים בסירופ מתובל ביין לבן ותבלינים מרעננים ועם גרנולה טעימה. קינוח מושלם וקליל שמתאים לכל ארוחה איטלקית וגם לבראנץ' או ארוחת בוקר חגיגיים.

חומרים ל-6 מנות אישיות
לפנה קוטה:
7 גרם ג'לטין
42 גרם מים קרים
240 גרם חלב
240 גרם שמנת לבישול 15%
70 גרם סוכר
קמצוץ מלח
200 גרם יוגורט
- מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
- בסיר קטן שמים את השמנת, החלב, והסוכר ומביאים לסף רתיחה. מוודאים שכל הסוכר נמס. מסירים מהאש.
- מוסיפים פנימה את תערובת הג'לטין והיוגורט ומערבבים היטב
- יוצקים את התערובת לקעריות הגשה אישיות ומעבירים למקרר להתייצבות של כמה שעות
לאגסים מבושלים ביין מתובל:
3 אגסים בשלים
3/4 כוס מים
רבע כוס דבש
רבע כוס סוכר
רבע כוס רום או ברנדי
חצי בקבוק יין לבן יבש
גרידת תפוז
1 כפית תמצית וניל
2 כוכבי אניס (אופציונלי)
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר קלוף (אופציונלי)
חתיכת גבעול למונגראס טרי (אופציונלי)
- מקלפים את האגסים, חוצים לשניים ומסירים את הליבה
- שמים את כל חומרי הסירופ בסיר ומביאים לסף רתיחה
- מוסיפים פנימה את האגסים ומבשלים בביעבוע עדין כחצי שעה עד שהאגסים מתרככים
- שומרים את האגסים בצד בתוך הסירופ
להגשה:
- על כל קערית הגשה מניחים חצי אגס מבושל ומעט מהסירופ
- מעטרים במעט גרנולה ומגישים
- את יתרת הסירופ ניתן לשמור בקופסה אטומה במקרר לבישול סיבוב נוסף של אגסים