העוגייה אולי מזכירה קצת אוזן המן אבל היא בעצם עוגייה שהומצאה הרחק משם, בדנמרק בסביבות שנת 1800, תקופה שבה נפוליאון היה מאוד פופולרי באזור. העוגייה עשויה עיגול בצק פריך המקופל לצורת משולש (מזכיר לכם משהו?) שבמרכזו כדור מרציפן טעים. תחתית העוגייה לרוב טבולה בציפוי של שוקולד מריר שמוסיף עוד אקסטרה טעם ומרקם לעוגייה. ומה הקשר לנפוליאון, אתם שואלים? העוגייה זכתה לשם המחמיא כובע נפוליאון, ואנחנו מתארים לעצמנו שאתכם יכולים לדמיין מה הסיבה.

לבצק:
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
50 גרם שקדים טחונים (חצי כוס)
275 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
120 גרם ביצים (2 ביצים גודל L)
120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
35 גרם סוכר (3 כפות)
קורט מלח
3 גרם אבקת אפייה (1 כפית)

למילוי:
400 גרם מרציפן איכותי

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר

  • בקערת מיקסר שמים את הקמח והחמאה ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר, הסוכר, המלח ואבקת האפייה ומערבלים כמה שניות
  • מוסיפים את הביצים ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד
  • מרדדים לעובי 3 מ"מ בין שני ניירות אפייה ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות
  • קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס"מ ומניחים במרכז כל אחד מהם עיגול קטן של מרציפן
  • מעבירים את העוגיות למקרר לחצי שעה לפחות (ורצוי למקפיא)
  • אופים ב-170 מעלות כ-15-20 דקות להזהבה
  • ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל בפולסים
  • טובלים את התחתית של כל עוגיה במעט שוקולד מריר ומניחים על גבי מגש עם נייר אפייה
  • מעבירים את העוגיות למקרר לחצי שעה ונותנים לשוקולד להתייצב (זה עובד אפילו טוב יותר עם שוקולד מטומפרר אבל יעבוד גם עם שוקולד מומס)
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. ןDidi Kaplinski

    המתכון לא טוב! היחסים בין החמאה לקמח לא טובים. הכל נהרס ונמס לתוך עצמו. חבל

    1. בייקרי 365

      המתכון מצויין. אנחנו משתמשים בו כבר הרבה שנים לאזני המן. אם הבצק קרס סימן שלא קיררת אותו מספיק.

  2. רונית

    אפשר למלא במשהו אחר?
    אם כן אז במה?

    1. בייקרי 365

      אנחנו משתמשים באותו בצק לאזני ההמן שלנו. אפשר למלא בכל מה שממלאים אזני המן. פרג, שוקולד וכו. יש לנו הרבה הצעות באתר.

השאר תגובה