בדרך כלל המתכונים הכי פשוטים הם המתכונים הכי אהובים ושימושיים שיש. הבצק במתכון הזה כל כך פשוט ומכינים אותו משלושה מרכיבים שכנראה יש לכם בבית – קמח, שמרים ומים. לישה קצרה ואתם מקבלים את בצק הבייגל המושלם. נותר רק לעצב אותו לצורת בייגלים, לחבר אותם יחד לשרשרת עגולה ולפזר על כל אחד איזה תוספות שאוהבים ומקבלים כתר בייגלים מרשים, חגיגי וטעים. אצלנו טרפו אותו ברגע, תודו שזה מושלם!

חומרים לכתר גדול עם שמונה בייגלים

לבצק:
570 גרם קמח (4 וחצי כוסות)
12 גרם סוכר (1 כף)
9 גרם שמרים יבשים (1 כף)
10 גרם מלח (1 כף)
390 גרם מים (כוס וחצי ועוד שתי כפות)

להברשה: מים רותחים

לציפוי (אפשר להחליף במה שאוהבים): זרעי פרג, שומשום, גבינת פרמזן מגורדת

  • שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה 8-10 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש
  • מעבירים את הבצק לקערה נקייה ומכסים בשקית גדולה. מניחים במקום חמים לתפיחה כ-45 דקות עד שעה
  • מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים (בערך 110 גרם) ומכדררים כל חלק לכדור. מכסים ונותנים להם לנוח כ-10 דקות.
  • מגלגלים כדור אחד לגליל וסוגרים אותו לטבעת. מניחים על גבי מגש מוכן עם נייר אפייה.
  • מגלגלים את הכדור השני לגליל, מקמחים אותו קלות שלא יידבק ומכניסים אותו דרך הטבעת הראשונה. סוגרים לטבעת.
  • חוזרים על הפעולה עבור יתר החלקים לקבלת שרשרת מעוגלת. שימו לב שאת החלק האחרון צריך להכניס דרך שתי טבעות – הראשונה והאחרונה ורק אז להדק על מנת לקבל כתר סגור.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות
  • מברישים את הבייגלים מבחוץ במים רותחים פעמיים ומפזרים על כל בייגל ציפוי שונה לבחירתכם
  • אופים כ-12-15 דקות להזהבה ומצננים.

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה