מיד כשראיתי את המראה של הטארטלט המהמם הזה ידעתי שאני חייב לייצר גרסה משלי. אז הכנתי בצק פריך שקדים סופר קראנצ'י, מילאתי אותו בהמון קרם לימון, זילפתי מעל מרנג איטלקי מעוטר כמו כתר מרשים ומילאתי אותו במרמלדת לימון מפתיעה. יצא מהמם וגם ממש ממש טעים ואתם פשוט חייבים לנסות!

חומרים ל-6 טארטלטים בקוטר 8-10 ס"מ

פריך שקדים:
260 גרם קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם שקדים טחונים
50 גרם ביצים
קמצוץ מלח
מעט תמצית וניל או אבקת וניל

  • שמים את הקמח והחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר, השקדים, המלח והווניל ומערבלים עד שמתאחד
  • מוסיפים את הביצים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים את הבצק בזריזות בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ ומעבירים למקרר לשעה
  • מרפדים 6 תבניות או רינגים בקוטר 8-10 ס"מ בבצק ומקררים כחצי שעה
  • אופים 16 דקות ב-160 מעלות. מצננים.

קרם לימון:
180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
140 גרם מיץ או מחית לימון
60 גרם חלב
120 גרם סוכר
גרידה מלימון אחד
170 גרם ביצים (כ-3 ביצים שלמות גודל L)
5 גרם ג'לטין מושרה ב-30 גרם מים קרים (אפשר להשמיט אבל אז רצוי לאכול את הטארט באותו יום)
40 גרם חמאת קקאו (אפשר להחליף בשוקולד לבן)
2 גרם מלח

  • שמים את החמאה במקפיא לכמה דקות
  • בינתיים, מביאים לרתיחה את הלימון והחלב
  • בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר, הגרידה והביצים
  • עושים השוואת טמפרטורות על ידי שפיכה של הנוזל החם על הביצים וערבוב
  • מחזירים אל הסיר ומבשלים עד להסמכה קלה
  • מסירים מהאש, מסננים ומוסיפים פנימה את הג'לטין, חמאת הקקאו, החמאה הקפואה והמלח
  • מבלנדרים את הכל יחד עד לקבלת קרם חלק ואחיד
  • יוצקים את הקרם אל הקלתיות המוכנות עד לשפת הטארט ומיישרים. מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

מרנג:
2 חלבונים
140 גרם סוכר
35 גרם מים

  • שמים את המים והסוכר בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ-3-4 דקות עד שהסירופ מסמיך והבועות נהיות אחידות בגודלן (אם יש מד טמפרטורה מודדים 118 מעלות)
  • לקראת סוף הבישול שמים את החלבונים בקערת מיקסר ומתחילים להקציף
  • יוצקים את הסירופ החם על גבי קצף החלבונים תוך כדי הקצפה
  • ממשיכים להקציף עד שהמרנג מתייצב מאוד והקערה נעימה למגע
  • מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים פס עבה של מרנג על גבי קרם הלימון מסביב לכל הטארט
  • צורבים את קצוות המרנג עם ברנר (אופציונלי)

מרמלדת לימון:
150 גרם מיץ לימון
75 גרם סוכר (1)
30 גרם סירופ גלוקוז
15 גרם סוכר (2)
2 גרם פקטין NH
30 גרם קליפות לימונים או הדרים מסוכרות קצוצות לקוביות קטנות

  • שמים את מיץ הלימון, סוכר (1), גלוקוז וקליפות הדרים בסיר ומחממים לסביבות 40-50 מעלות
  • מערבבים יחד את הסוכר והפקטין ומוסיפים אל הסיר
  • מבשלים על אש בינונית ומביאים את המרמלדה לרתיחה
  • מבשלים כ-2 דקות, מסירים מהאש ומצננים מעט
  • יוצקים את המרמלדה המוכנה אל המרכז של הטארט ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה