העוגה הנפלאה הזאת נקראת בצרפתית סוקסה. מדובר בעוגה מפורסמת ואהובה מאוד בצרפת וכיאה לעוגה אהובה יש לה מיליון גרסאות. המשותף לכולן הוא שהן מורכבות משתי שכבות של ביסקוויט דקוואז וביניהן שכבה נדיבה ומפנקת של קרם. כאן אנחנו מביאים לכם אותה בגרסה שלנו עם דקוואז שקדים, קרם מוסולין וניל והמון תותים לפני שהם נעלמים מהמדפים…

חומרים לעוגה אחת בקוטר 18-20 ס"מ

לביסקוויט שקדים:
40 גרם אבקת שקדים
10 גרם קמח או קורנפלור
75 גרם סוכר (1)
35 גרם סוכר (2)
2 חלבונים מביצים בגודל L

  • בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר (2) לקצף יציב מאוד
  • בינתיים מערבבים יחד את השקדים, הקמח או הקורנפלור והסוכר (1)
  • מקפלים את תערובת האבקות אל החלבונים המוקצפים
  • מזלפים או מורחים על גבי מגש עם נייר אפייה שני דיסקים בקוטר קצת יותר גדול מקוטר העוגה הרצוי
  • אופים ב-170 מעלות כ-20-25 דקות. מצננים.
  • קורצים באמצעות תבנית או רינג דיסקים בקוטר העוגה ומסירים את השוליים העודפים
  • שומרים בצד עד להרכבה

לקרם מוסולין וניל:
2 חלמונים
75 גרם סוכר
20 גרם קורנפלור
250 גרם חלב
כף מחית וניל
150 גרם חמאה רכה

  • בסיר שמים את החלב והווניל ומביאים לסף רתיחה
  • בקערה טורפים יחד את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור
  • יוצקים את החלב החם על גבי תערובת החלמונים להשוואת טמפרטורות ומחזירים אל הסיר
  • מבשלים על אש בינונית כמה דקות עד שהתערובת מסמיכה מאוד ומבעבעת קלות. מסירים מהאש ומצננים היטב.
  • מבלנדרים או מערבבים פנימה את החמאה בהדרגה, כל פעם קצת עד שהיא נטמעת בתערובת

להרכבה:
1 חבילה תותים חתוכים לחצאים

  • מניחים על צלחת ההגשה דיסק אחד של ביסקוויט
  • מזלפים במרכז מעט קרם ומפזרים מעט תותים חתוכים
  • מסדרים את התותים מסביב לעוגה כמו בתמונה
  • מזלפים מעל התותים את יתרת הקרם ומניחים מעל דיסק נוסף של ביסקוויט
  • מפדרים באבקת סוכר, מעטרים בתותים חתוכים ומעבירים למקרר להתייצבות כחצי שעה לפחות לפני ההגשה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה