לאמריקאים יש משהו שנקרא אוורית'ינג בייגל. אם אתם לא מכירים אז מדובר בבייגל אמריקאי טיפוסי שיש בו קצת מכל דבר שיש על כל הבייגלים האחרים – גבינה, בצל, שום, פרג, שומשום. החמץ הראשון שאחרי פסח הוא תמיד הכי טעים ולכן בחרתי להשקיע בו את הכל ולהפוך את הבייגלים האלה שאהובים עליי במיוחד לשבלולים במילוי פסטו, גבינת צ'דר והמון תבלינים.

חומרים לכ-16 שבלולים

240 גרם חלב פושר
1 כף דבש
2 ביצים גודל L
30 גרם חמאה רכה
500 גרם קמח
7 גרם שמרים יבשים (או 21 גרם שמרים טריים)
חצי כפית מלח
200 גרם גבינת צ'דר מגוררת גס (אפשר להחליף בגבינה קשה אחרת שאתם אוהבים)
3-4 כפות ממרח פסטו אהוב

תערובת Everything Bagel:
חצי כף בצל מיובש
חצי כף שום מיובש
חצי כף זרעי פרג שלמים
חצי כף שומשום
חצי כף שומשום שחור
חצי כף מלח גס

  • בקערת מיקסר שמים את החלב, הדבש, הביצים והחמאה
  • מערבבים יחד את הקמח, השמרים והמלח ומוסיפים אל הקערה
  • לשים עם וו לישה כ-8-10 דקות לקבלת בצק חלק, גמיש ואלסטי
  • מעבירים לקערה נקייה, מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה כשעה
  • בינתיים מערבבים בקערה את הגבינה המגוררת עם תערובת התבלינים, אפשר גם להוסיף קצת פלפל צ'ילי יבש גרוס אם רוצים קצת חרפרפות עדינה
  • מרדדים את הבצק למלבן בגודל 25X30 ס"מ ומורחים שכבה אחידה של הפסטו
  • מפזרים מעל את תערובת הגבינה בשכבה אחידה ומהדקים מעט אל הפסטו
  • מגלגלים לגליל מהודק על הצד הרחב וחותכים לשבלולים ברוחב כ-1.5-2 ס"מ
  • מסדרים את השבלולים בתבנית מלבנית משומנת קלות, מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה שנייה של כחצי שעה
  • בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות
  • אופים את השבלולים כ-20-25 דקות עד שהם מזהיבים מעט והגבינה מעט מבעבעת
  • מתאפקים ונותנים להם להתקרר מעט לפני שזוללים!

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה