לאמריקאים יש משהו שנקרא אוורית'ינג בייגל. אם אתם לא מכירים אז מדובר בבייגל אמריקאי טיפוסי שיש בו קצת מכל דבר שיש על כל הבייגלים האחרים – גבינה, בצל, שום, פרג, שומשום. החמץ הראשון שאחרי פסח הוא תמיד הכי טעים ולכן בחרתי להשקיע בו את הכל ולהפוך את הבייגלים האלה שאהובים עליי במיוחד לשבלולים במילוי פסטו, גבינת צ'דר והמון תבלינים.

חומרים לכ-16 שבלולים
240 גרם חלב פושר
1 כף דבש
2 ביצים גודל L
30 גרם חמאה רכה
500 גרם קמח
7 גרם שמרים יבשים (או 21 גרם שמרים טריים)
חצי כפית מלח
200 גרם גבינת צ'דר מגוררת גס (אפשר להחליף בגבינה קשה אחרת שאתם אוהבים)
3-4 כפות ממרח פסטו אהוב
תערובת Everything Bagel:
חצי כף בצל מיובש
חצי כף שום מיובש
חצי כף זרעי פרג שלמים
חצי כף שומשום
חצי כף שומשום שחור
חצי כף מלח גס
- בקערת מיקסר שמים את החלב, הדבש, הביצים והחמאה
- מערבבים יחד את הקמח, השמרים והמלח ומוסיפים אל הקערה
- לשים עם וו לישה כ-8-10 דקות לקבלת בצק חלק, גמיש ואלסטי
- מעבירים לקערה נקייה, מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה כשעה
- בינתיים מערבבים בקערה את הגבינה המגוררת עם תערובת התבלינים, אפשר גם להוסיף קצת פלפל צ'ילי יבש גרוס אם רוצים קצת חרפרפות עדינה
- מרדדים את הבצק למלבן בגודל 25X30 ס"מ ומורחים שכבה אחידה של הפסטו
- מפזרים מעל את תערובת הגבינה בשכבה אחידה ומהדקים מעט אל הפסטו
- מגלגלים לגליל מהודק על הצד הרחב וחותכים לשבלולים ברוחב כ-1.5-2 ס"מ
- מסדרים את השבלולים בתבנית מלבנית משומנת קלות, מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה שנייה של כחצי שעה
- בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות
- אופים את השבלולים כ-20-25 דקות עד שהם מזהיבים מעט והגבינה מעט מבעבעת
- מתאפקים ונותנים להם להתקרר מעט לפני שזוללים!
