הנה לכם רעיון לעוגה שהיא גם קלה ומהירה להכנה וגם ממש טעימה – עוגת שוקולד עשירה שכיף לאכול גם סתם כך, עם מילוי של ריבת אוכמניות זריזה ובעיטור קרם שוקולד מריר. משתמשים במגלען תפוחים על מנת לחרוץ מחילה לתוך העוגה שאותה ממלאים בריבת האוכמניות ומתקבלת עוגה מיוחדת ומרשימה. יעבוד נהדר גם עם ריבות מפירות אחרים כמו משמשים או תותים (כולל ריבה קנויה). מעטרים עם פירות מתאימים.

חומרים ל-3 עוגות בגודל 8X25 ס"מ

עוגת שוקולד עשירה:
300 גרם שוקולד מריר
6 ביצים
200 גרם סוכר חום בהיר
120 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
160 גרם חמאה
100 גרם אבקת שקדים

  • שמים את השוקולד המריר והחמאה בקערה וממיסים בפולסים במיקרוגל
  • מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה
  • מקפלים פנימה את תערובת השוקולד
  • מערבבים יחד את אבקת השקדים, הקמח ואבקת האפייה ומקפלים אל התערובת
  • מעבירים את התערובת לתבנית ריבועית בגודל 25X25 ס"מ משומנת
  • אופים ב-160 מעלות כ-30-40 דקות עד שקיסם המוחדר במרכז העוגה יוצא רק מעט לח. מצננים לחלוטין.

מרמלדת אוכמניות:
200 גרם אוכמניות טריות או קפואות
50 גרם סוכר
3 גרם פקטין NH

  • בסיר שמים את האוכמניות ומחממים עד שהן משחררות מעט נוזלים
  • מערבבים יחד את הסוכר והפקטין ומוסיפים אל הסיר
  • מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה מתמדת ומבשלים עוד כ-1-2 דקות להסמכה
  • מסירים מהאש ומבלנדרים מעט את התערובת
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות

גנאש מוקצף שוקולד מריר:
115 גרם שמנת מתוקה (1)
25 גרם גלוקוז
150 גרם שוקולד מריר
225 גרם שמנת מתוקה (2)

  • מחממים את השמנת המתוקה (1) בסיר עם הגלוקוז עד לסף רתיחה
  • יוצקים את השמנת על גבי השוקולד ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק
  • רצוי לבלנדר עם בלנדר מוט ולוודא שאין גושים בגנאש
  • מוסיפים פנימה את השמנת המתוקה (2) כשהיא קרה
  • עוטפים בניילון נצמד על פני הגנאש ומעבירים למקרר לכמה שעות

להרכבה:

  • חותכים את עוגת השוקולד הגדולה לשלוש עוגות מלבניות ברוחב כ-8 ס"מ כל אחת
  • עם כפית פריזיין או מגלען תפוחים או סכין חדה, חורצים צינור דק וארוך לכל אורך כל אחת מהעוגות
  • מעבירים את המרמלדה לשק זילוף ומזלפים אותו לתוך העוגות על מנת למלא אותן
  • מקציפים את הגנאש המריר לקצף יציב ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן
  • מזלפים את הקרם על החלק העליון של העוגה בצורה פרחים ומעטרים במעט אוכמניות טריות או קפואות
  • מפדרים במעט אבקת סוכר ומעבירים למקרר להתייצבות של כחצי שעה לפחות לפני ההגשה

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. אסתי

    מה עם החלמונים?

    1. בייקרי 365

      מקציפים את הביצים שלמות. תודה על התיקון, עדכנתי במתכון.

  2. איגור לפקיס

    חלבוניה או ביצים ?

    1. בייקרי 365

      ביצים

השאר תגובה