את ארנבוני הלחם המטריפים האלה ראיתי לראשונה אצל אופה גרמניה מוכשרת בשם קתרינה אריגוני. מיד הם נכנסו לרשימת הטו-דו שלי ושם הם ישבו להם בכיף כמה חודשים. עד שלבסוף החלטתי להיכנס למטבח ולקחת את הילדים איתי. לקחתי את המתכון האהוב שלי לחלות מושלמות והשתמשתי בו כבסיס להכנת הארנבונים המשגעים האלה יחד עם הילדים. היה לי גם זמן איכות עם הילדים וגם קיבלנו לחמניות חלה יפהפיות וטעימות שזללנו יחד בערב שבת. עכשיו תורכם…

חומרים לכ-12 לחמניות ארנבים

300 גרם מים
30 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים
750 גרם קמח
1 ביצה
1 חלמון
75 גרם סוכר
10 גרם מלח
60 גרם שמן קנולה

להברשה וציפוי:
1 ביצה גדולה
1 כף מים
צימוקים שחורים קטנים

  • שמים את כל חומרי הבצק בקערה ולשים עם וו גיטרה כ-7-8 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש
  • מעבירים לקערה נקייה, מכסים בשקית ומניחים במקום חמים לתפיחה של כ-45 דקות
  • מחלקים את הבצק ל-12 כדורים במשקל 45 גרם עבור הגוף, 12 כדורים במשקל 30 גרם עבור הראש, 12 כדורים במשקל 30 גרם עבור האוזניים ומהיתרה עושים כדורונים קטנטנים עבור הזנב
  • מסדרים על המגש את הכדורים של הגוף, בצמוד אליהם את הכדורים של הראש
  • בקצה הגוף, באחד הצדדים, מניחים את הכדור הקטן של הזנב
  • מרדדים את הכדור של האזניים לגליל ומניחים אותו כך שצידו האחד צמוד אל הראש
  • בעזרת מספריים או סכין חד חותכים את הגליל של האזניים לשניים כמעט עד הסוף ופותחים אותם אל הצדדים
  • מכסים בשקית גדולה ומניחים לתפוח במקום חמים כ-45 דקות
  • בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות
  • טורפים יחד את הביצים והמים להברשה ומברישים את הלחמניות בתערובת
  • מניחים את הצימוקים עבור העיניים ולוחצים אותם מעט פנימה
  • אופים כ-20 דקות להזהבה. מצננים וזוללים.

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה