עוגות הגבינה המסורתיות, בין אם הן אפויות ובין אם הן קרות, הן לרוב עגולות. השנה החלטנו לצאת מהקופסה או אולי דווקא להיכנס אליה. לקחנו את עוגת הגבינה האמריקאית האפויה שלנו, הוספנו לה קצת שוקולד לבן ואוכמניות ואפינו אותה הפעם דווקא בתבנית כיכר רחבה. והעוגה שהתקבלה היתה מפתיעה גם במראה ההורס וגם בטעם המושלם. עוגת הגבינה הכי קרמית ומעודנת שיצא לכם להכין.

פרסום בשיתוף תנובה

חומרים לעוגה מלבנית בתבנית כיכר בגודל 25X10 ס"מ

לבצק הפריך:
170 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גרם סוכר
3 ביצים גודל L
400 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
כפית מלח

מלית גבינה:
3 חבילות מסקרפונה COLLECTION
150 גרם סוכר
קמצוץ מלח
3 ביצים גודל L
75 גרם שמנת להקצפה 38% של השף הלבן
מעט תמצית וניל
80 גרם שוקולד לבן
100 גרם אוכמניות קפואות או טריות

  • מכינים את הבצק: שמים את החמאה והקמח בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את הסוכר, אבקת האפייה והמלח
  • מסיימים עם הוספה של הביצים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים לעובי 3 מ"מ בין שני ניירות אפייה ומעבירים למקרר לכמה שעות
  • מרפדים תבנית כיכר או אינגליש קייק משומנת בנייר אפייה על התחתית והדפנות
  • מסדרים את הבצק הפריך על גבי נייר האפייה על התחתית והדפנות של התבנית
  • את יתרת הבצק שומרים במקרר להמשך
  • מחממים את השמנת, המלח ותמצית הווניל בסיר עד לסף רתיחה ויוצקים על גבי השוקולד הלבן. מערבבים לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
  • בקערה נפרדת מערבבים את המסקרפונה והסוכר לקבלת תערובת אחידה
  • מקפלים את השוקולד הלבן אל תערובת הגבינות ולבסוף מקפלים פנימה את הביצים
  • בתחתית הקלתית מפזרים את האוכמניות הטריות או הקפואות
  • יוצקים את תערובת הגבינה אל התבנית, הבלילה אמורה להיות עד ס"מ מגובה השוליים של הבצק
  • מניחים מעל את החתיכה הנותרת של הבצק, מהדקים היטב את השוליים וחותכים את העודפים
  • מברישים את פני הבצק בביצה טרופה עם מעט חלב
  • מניחים את התבנית של העוגה בתוך תבנית גדולה יותר ויוצקים מים רותחים עד לחצי גובה של התבנית
  • מעבירים בזהירות לתנור מחומם ל-150 מעלות
  • אופים שעה עד שעה ורבע – השוליים של העוגה (כ-5 ס"מ מהדפנות) אמורים להיות יציבים מאוד והמרכז מעט רוטט
  • מוציאים מהתנור, מצננים, עוטפים את העוגה היטב ומעבירים ללילה במקרר.

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 10 תגובות

  1. אורנה גטניו

    הביצים במילוי להקציף אותם ולקפל בעוגה?או לקפל אותם ללא הקצפה?תודה.

    1. בייקרי 365

      אין צורך להקציף, רק לקפל

  2. Etty Kimchy

    ובאיזה שלב נכנסות האוכמניות וכמה?

    1. בייקרי 365

      מפזרים אותם בתחתית. עדכנתי במתכון. תודה!

  3. מיקי

    האם אפשר בלי בצק? כלומר לאפות אך ורק את מלית הגבינה על כל התוספות אך ללא בצק.

    1. בייקרי 365

      כן, אפשרי

  4. Anat

    הי עוגה נהדרת בטוח אכין בבקשה תקנו באופן הכנת הבצק חסר שלב הסוכר. גילתי זאת לאחר שסיימתי את הבצק הוספתי אבקת סוכר ומעט חמאה וניסית כמה שפחות לעבד מקווה שיצליח לי.

    1. בייקרי 365

      תיקנו. תודה!

  5. יעל

    היי כתוב 200 גרם בבצק פריך זה הגיוני?

    1. בייקרי 365

      כן, זה כמות די גדולה של בצק

השאר תגובה