אנו מכריזים בזאת על פתיחת עונת המשמשים, הפרי הכי אהוב עלינו בעולם כולו למרות העונה הסופר קצרה שלו. ואיזו דרך טובה יותר לפתוח את העונה הזו מאשר עם מאפה פרסבורגר שהוא גם חתיך וגם טעים במילוי קרם שקדים ומשמשים. והוא יעבוד נהדר גם עם כל פירות הקיץ האחרים, אז נסו אפרסקים, נקטרינות או שזיפים. ההנאה מובטחת!

חומרים לעוגה ריבועית ברוחב 20 ס"מ

בצק פרסבורגר:
100 גרם חמאה
25 גרם אבקת סוכר
5 גרם מלח
1 חלמון
75 מ"ל חלב
250 גרם קמח
15 גרם שמרים טריים

  • מערבבים במיקסר עם וו גיטרה אבקת סוכר חמאה ומלח
  • מוסיפים את החלמון והחלב וממשיכים לערבב 2-3 דקות
  • מוסיפים את הקמח והשמרים ולשים כ-2 דקות נוספות
  • מעבירים לכלי נקי, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לכמה שעות ועדיף ללילה

קרם שקדים:
140 גרם חמאה רכה
120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
140 גרם אבקת שקדים (1 ו-2/3 כוסות)
30 גרם קורנפלור (3 כפות)
120 גרם ביצים (2 ביצים גודל L)
20 גרם רום (2 כפות) (אופציונלי)

  • מקציפים את החמאה הרכה עם אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
  • מוסיפים פנימה את השקדים והקורנפלור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים בהדרגה את הביצים והרום וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה

משמשים מקורמלים:
6 משמשים טריים
2 כפות סוכר חום
2 כפות רום או וויסקי

  • חותכים את המשמשים לרבעים, מבשלים כמה דקות עם הסוכר עד שהם מתחילים להתקרמל. מוסיפים את הרום ומבשלים עוד כ-2 דקות. מצננים.

הרכבה:

  • מרדדים את הבצק לריבוע ברוחב 40X40 ס"מ וחותכים לארבעה ריבועים ברוחב 20X20 ס"מ אבל לא עד הסוף כך שהם מחוברים ביניהם במרכז
  • שני ריבועים נגדיים (באלכסון) משאירים שלמים ואת שני הריבועים הנוספים חותכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ – את התחתון חותכים אנכית ואת העליון חותכים אופקית.
  • ממלאים במרכז הריבוע הלא החתוך העליון קרם שקדים בשכבה אחידה ומסדרים מעליו את המשמשים המקורמלים. מקפלים מעל את הריבוע השלם השני ומהדקים היטב מסביב
  • מושכים את הרצועות מעל, פעם מהריבוע התחתון ופעם מהריבוע העליון לקבלת צורה של שתי וערב
  • מברישים בביצה טרופה ואופים ב-180 מעלות כ-35 דקות

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 3 תגובות

  1. גילה אסרף

    אפשר לשים שמרים יבשים?
    אותה כמות?

    1. בייקרי 365

      אפשר שמרים יבשים, לחלק את כמות השמרים הטריים בשלוש וזאת הכמות שצריך לשים

  2. גילה אסרף

    יש אולי סירטון איך מרכיבים את העוגה?

השאר תגובה