אנחנו אוהבים מאוד מאפה קוגלהוף כזה גבוה וריחני. ואנחנו גם אוהבים מאוד בריוש אוורירי ונוטף חמאה. אז למה לא להכין קוגלהוף בריוש שמשלב את הטוב משני העולמות. כאן הוא בגרסה עם צימוקים ברום ושקדים אבל אפשר גם להכין אותו עם פצפוצי שוקולד ותוספות אחרות. לדעתנו זה מאפה השמרים המושלם, מה דעתכם?

חומרים למאפה קוגלהוף אחד גדול

לבצק:
300 גרם קמח לחם
30 גרם סוכר
25 גרם דבש
10 גרם מלח
5 גרם שמרים יבשים
2 ביצים
1 חלמון
70 גרם חלב
150 גרם חמאה
150 גרם צימוקים
1 כוס רום
1 כף תמצית וניל
גרידה מלימון אחד
גרידה מתפוז אחד

לציפוי:
שקדים שלמים קלויים עם קליפה
15 גרם חמאה

להברשה:
חמאה מומסת חמה
מעט סוכר

  • משרים את הצימוקים ברום לילה לפני
  • בקערת מיקסר שמים את הקמח עם המלח, הסוכר והשמרים ומערבבים.
  • מוסיפים מעל ביצים, חלמון, חלב, דבש, וניל ואת הגרידות ומתחילים ללוש. 
  • לשים כ-10 דקות עד לקבלת רשת גלוטן מפותחת
  • מתחילים להוסיף את החמאה בהדרגה, כל פעם כמה קוביות ולשים עד שהן נטמעות לתוך הבצק. ממשיכים כך עד שהוספנו את הכל החמאה. 
  • לבסוף מוסיפים מסננים את הצימוקים מהרום ומוסיפים אל הבצק (ניתן להחליף בכמות זהה של פצפוצי שוקולד)
  • מעבירים את הבצק לקערה נקייה, מכסים בשקית גדולה ומעבירים למקרר ללילה
  • למחרת, מברישים תבנית של קוגלהוף עם מעט חמאה רכה ומסדרים שקדים שלמים בתחתית
  • מעבירים את הבצק אל התבנית, מכסים בשקית גדולה ומניחים לתפיחה של כ-3 שעות בטמפרטורת החדר
  • אופים 25-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות
  • לאחר האפייה משחררים מהתבנית וטובלים בחמאה מומסת חמה, מפזרים מעל מעט סוכר ומניחים על רשת לצינון

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. יעל

    סתם ככה לשים את הבצק לא לגלגל לרולדה משהו צורה ?

    1. בייקרי 365

      אפשר לגלגל לגליל כדי שיהיה יותר נוח לשים בתבנית. עוד אפשרות היא לגלגל לכדור, לעשות חור באמצע ולהניח בתבנית.

  2. אפרת

    איך בדיוק שמים את הבצק בתוך התבנית? צריך לעשות לו צורה קודם?

    1. בייקרי 365

      אפשר לגלגל לגליל כדי שיהיה יותר נוח לשים בתבנית. עוד אפשרות היא לגלגל לכדור, לעשות חור באמצע ולהניח בתבנית.

השאר תגובה