היצירה האחרונה שלנו השבוע היא טארט פיסטוק ופטל – טארט מדהים שהוא גם מרהיב ביופיו וגם ממש טעים ומיוחד. שילוב מנצח בין המרציפניות של גנאש פיסטוק מוקצף לבין הטעם הפירותי החמצמץ של קונפי פטל והכל עטוף בבצק שקדים הפריך של הטארט. פשוט מושלם!

חומרים לטארט בקוטר 18-20 ס"מ
פריך שקדים:
260 גרם קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם שקדים טחונים
50 גרם ביצים
קמצוץ מלח
מעט תמצית וניל או אבקת וניל
- שמים את הקמח והחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
- מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר, השקדים, המלח והווניל ומערבלים עד שמתאחד
- מוסיפים את הביצים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
- מרדדים את הבצק בזריזות בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ ומעבירים למקרר לשעה
- מרפדים רינג בקוטר 18-20 ס"מ בבצק ומקררים כחצי שעה
- אופים 15-20 דקות ב-160 מעלות. מצננים.
לגנאש פיסטוק מוקצף (עדיף להכין כמה שעות או יום לפני):
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
170 גרם שוקולד לבן קצוץ
40 גרם מחית פיסטוק
מעט צבע מאכל ירוק (אופציונלי)
- מביאים לרתיחה מיכל אחד של שמנת מתוקה בסיר או במיקרוגל. יוצקים על השוקולד והמחית ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את השמנת המתוקה השנייה כשהיא קרה וצבע מאכל אם משתמשים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר למשך כמה שעות ועדיף ללילה. אפשר להשתמש במקפיא על מנת לזרז את התהליך.
מרמלדת פטל:
200 גרם מחית פטל
50 גרם סוכר
3 גרם פקטין NH
- בסיר שמים את המחית ומחממים מעט
- מערבבים יחד את הסוכר והפקטין ומוסיפים אל הסיר
- מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה מתמדת ומבשלים עוד כ-1-2 דקות להסמכה
- מסירים מהאש, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות
הרכבה:
- יוצקים את המרמלדה הקרה אל הקלתית האפויה ומיישרים לשכבה אחידה בגובה כשני שליש מגובה הטארט
- מקציפים את הגנאש המוקצף לקרם יציב מאוד הניתן לזילוף
- ראשית מורחים כשליש מהגנאש המוקצף עד לגובה הטארט ומיישרים
- את יתרת הקרם מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן סגור ומזלפים פרחים על גבי כל שטח הטארט
- מעטרים במעט פיסטוקים גרוסים ואפשר גם בפטל טרי