לקחנו את המתכון לעוגיות שוקולד הצ'יפס המדויקות והמושלמות שלנו ויצרנו אותו הפעם בגרסה קיצית מפתיעה וכיפית. עוגיות פונץ' בננה עם בצק חמאתי שהוא קצת קראנצ'י וקצת נמס בפה בטעמים של תות ובננה ועם שוקולד צ'יפס לבנים וחומים. ואפשר גם להתפרע כאן ולהכין אותן על פי אותה טכניקה בשלל טעמים וצבעים. מתכון כיפי וקליל לימי הקיץ החמים…

בצק תות פירות יער:
150 גרם חמאה
200 גרם סוכר לבן (1 כוס)
2 גרם אבקת אפייה (1 כפית)
2 גרם מלח (חצי כפית)
50 גרם מחית תות/פטל (רבע כוס)
200 גרם קמח (כוס וחצי)
200 גרם פצפוצי שוקולד לבן (1 כוס)

בצק בננה-שוקולד צ'יפס:
150 גרם חמאה
200 גרם סוכר לבן (1 כוס)
2 גרם אבקת אפייה (1 כפית)
2 גרם מלח (חצי כפית)
50 גרם בננה בשלה מעוכה (בערך חצי בננה)
200 גרם קמח (כוס וחצי)
200 גרם פצפוצי שוקולד מריר (1 כוס)

מכינים את שני הבצקים באותו אופן:

  • החמאה צריכה להיות רכה מאוד ולכן רצוי להוציא אותה כמה שעות לפני מהמקרר. אם שוכחים אז אפשר לרכך אותה בפולסים של 10-20 שניות בעוצמה בינונית במיקרוגל אבל להיזהר לא להמיס את החמאה יותר מדי.
  • שמים את החמאה והסוכרים במיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד שהתערובת מתאחדת ונהיית קרמית. התהליך לוקח בערך 2 דקות, רצוי לא לערבב מעבר לכך.
  • מוסיפים פנימה את מחית הפרי ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית. אם צריך מגרדים מעט את דפנות הקערה.
  • מוסיפים פנימה את האבקות (קמח, מלח ואבקת אפייה) ואת פצפוצי השוקולד ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד ופיזור אחיד של הצ'יפס
  • כששני הבצקים מוכנים שמים אותם צמודים זה לצד זה בקערה. מכינים מגש עם נייר אפייה וקורצים מייד מהבצק עיגולים במשקל כ-40 גרם כל אחד כך שבכל עיגול יש חצי מכל סוג של בצק. אני השתמשתי לצורך כך בכף גלידה קטנה שעשתה את העבודה במהירות וביעילות. מסדרים את הכדורים בצפיפות על המגש.
  • מעבירים את המגש למקרר למשך כ2-4 שעות (אפשר גם ללילה, אבל זה הזמן האופטימלי)
  • מוציאים את הכדורים מהמקרר ומסדרים אותם מרווחים על גבי מגשים עם נייר אפייה, כ-16 על מגש תנור ביתי.
  • משאירים את העוגיות בחוץ בטמפרטורת החדר כשעה לפני האפייה ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות עם טורבו.
  • אופים 11 דקות עד שהעוגיות משתטחות, מזהיבות מעט אבל לא משחימות יותר מדי ועדיין רכות למגע. רצוי לאפות מגש אחד בכל פעם לקבלת אפייה אחידה.
  • מצננים את העוגיות לחלוטין ומתחילים לזלול. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. לימור

    מהממות.
    עשיתי חצי מתכון, עם בלו-בריז.
    יצאו מעולות, עם טעם חמצמץ.

השאר תגובה