עוגת שיש היא אולי העוגה הבחושה הכי מוכרת ואהובה בעולם. למה? כי היא משלבת בצורה מושלמת בין שני טעמים אהובים במיוחד – וניל ושוקולד. אז אם ככה, למה לא להכין עוגת טריפל שיש שמשלבת בין שלושה טעמים אהובים במיוחד, וניל שוקולד וריבת חלב? ניסינו, הכנו, זללנו והתאהבנו. עכשיו גם אתם יכולים…

ו

חומרים לתבנית אינגליש קייק אחת

170 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר
3 ביצים גודל L
220 גרם קמח
חצי כפית מלח
חצי כפית אבקת אפייה
120 גרם שמנת חמוצה
80 גרם ריבת חלב
60 גרם שוקולד מריר
5 גרם אבקת קקאו כהה
1 כף תמצית וניל

  • משמנים תבנית אינגליש קייש
  • בקערת מיקסר שמים את החמאה והסוכר ומערבלים עם וו גיטרה במהירות בינונית כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
  • מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת
  • מערבבים יחד את הקמח, המלח ואבקת האפייה
  • מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת השמנת החמוצה כשמתחילים ומסיימים עם הקמח
  • מחלקים את הבלילה לשלושה חלקים שווים
  • לחלק אחד מוסיפים את תמצית הווניל
  • לחלק השני מוסיפים את ריבת החלב. אם ריבת החלק נוקשה מדי ניתן לחמם אותה כמה שניות במיקרוגל.
  • ממיסים את השוקולד המריר בפולסים במיקרוגל ומוסיפים אל החלק השלישי יחד עם אבקת הקקאו
  • מפזרים באופן חופשי כל פעם כף אחת מבלילה אחרת עד שממלאים את כל התבנית בבלילה
  • אופים ב-170 מעלות כ-30-40 דקות עד שקיסם המוחדר במרכז העוגה יוצא נקי
  • מצננים כ-10 דקות בתבנית. מחלצים מהתבנית ומצננים לחלוטין על גבי רשת.
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר 3-4 ימים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. ענבל כץ

    האם אפשר נוטלה או חמאת בוטנים במקום ריבת חלב למי שפחות מחבב ריבת חלב?

    1. בייקרי 365

      כן

השאר תגובה