עוגת שיש היא אולי העוגה הבחושה הכי מוכרת ואהובה בעולם. למה? כי היא משלבת בצורה מושלמת בין שני טעמים אהובים במיוחד – וניל ושוקולד. אז אם ככה, למה לא להכין עוגת טריפל שיש שמשלבת בין שלושה טעמים אהובים במיוחד, וניל שוקולד וריבת חלב? ניסינו, הכנו, זללנו והתאהבנו. עכשיו גם אתם יכולים…

חומרים לתבנית אינגליש קייק אחת
170 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר
3 ביצים גודל L
220 גרם קמח
חצי כפית מלח
חצי כפית אבקת אפייה
120 גרם שמנת חמוצה
80 גרם ריבת חלב
60 גרם שוקולד מריר
5 גרם אבקת קקאו כהה
1 כף תמצית וניל
- משמנים תבנית אינגליש קייש
- בקערת מיקסר שמים את החמאה והסוכר ומערבלים עם וו גיטרה במהירות בינונית כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
- מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת
- מערבבים יחד את הקמח, המלח ואבקת האפייה
- מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת השמנת החמוצה כשמתחילים ומסיימים עם הקמח
- מחלקים את הבלילה לשלושה חלקים שווים
- לחלק אחד מוסיפים את תמצית הווניל
- לחלק השני מוסיפים את ריבת החלב. אם ריבת החלק נוקשה מדי ניתן לחמם אותה כמה שניות במיקרוגל.
- ממיסים את השוקולד המריר בפולסים במיקרוגל ומוסיפים אל החלק השלישי יחד עם אבקת הקקאו
- מפזרים באופן חופשי כל פעם כף אחת מבלילה אחרת עד שממלאים את כל התבנית בבלילה
- אופים ב-170 מעלות כ-30-40 דקות עד שקיסם המוחדר במרכז העוגה יוצא נקי
- מצננים כ-10 דקות בתבנית. מחלצים מהתבנית ומצננים לחלוטין על גבי רשת.
- שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר 3-4 ימים
האם אפשר נוטלה או חמאת בוטנים במקום ריבת חלב למי שפחות מחבב ריבת חלב?
כן