שני בצקי עוגיות מושלמים מתערבבים יחד לקבלת עוגיות סוכר ומולסה משויישות ומושלמות. מבחינתי יש בעוגיות האלה את התמצית של כל מה שצריך להיות בעוגיות חמאה – מרקם מושלם, טעם מרוכז ומראה הורס. שלא לדבר על זה שערימה ענקית של עוגיות שהכנתי חוסלה פה בימים בודדים…

חומרים לכ-50 עוגיות

לבצק הסוכר:
230 גרם חמאה
150 גרם סוכר
1 ביצה גודל L
כפית תמצית וניל
400 גרם קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
קמצוץ מלח

לבצק המולסה:
150 גרם חמאה
110 גרם סוכר חום כהה
3 כפות מולסה (להשיג בסופר או בחנויות מתמחות בחומרי גלם לאפייה)
1 חלמון
כפית תמצית וניל
260 גרם קמח
כפית אבקת אפייה
קמצוץ מלח

  • מכינים את הבצק הלבן: בקערת מיקסר שמים את החמאה כשהיא קרה וחתוכה לקוביות עם הקמח, אבקת האפייה והמלח
  • מערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים ואחידים בגודלם
  • מוסיפים את הסוכר ומערבלים כמה שניות
  • מסיימים על ידי הוספה של הביצה והווניל ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • שומרים את הבצק בצד וחוזרים על הפעולות עם הבצק השני (הפעם המולסה והחלמון נכנסים במקום הביצה)
  • משטחים כל בצק למלבן עבה ומניחים אותם אחד על השני, מרדדים אותם מעט יחד, חותכים לשניים באמצע ומניחים שוב אחד על השני וחוזרים על הפעולה פעם נוספת
  • מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומגלגלים כל חלק לגליל ארוך בעובי כ-4-5 ס"מ
  • מגלגלים את הגלילים בסוכר חום בהיר (אפשר גם סוכר לבן) ומעבירים אותם למקפיא לחצי שעה עד שעה
  • פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי כחצי ס"מ ומסדרים אותן על גבי מגשים עם ניירות אפייה
  • אופים ב-180 מעלות כ-12 דקות להזהבה קלה
  • מצננים ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. יאיר

    אכן, עוגיה טעימה. למרות הדמיון לעוגיה עם קקאו, מדובר בטעם אחר. עדין יותר. מומלץ.

    1. בייקרי 365

      מעולה, תודה!

השאר תגובה