שני בצקי עוגיות מושלמים מתערבבים יחד לקבלת עוגיות סוכר ומולסה משויישות ומושלמות. מבחינתי יש בעוגיות האלה את התמצית של כל מה שצריך להיות בעוגיות חמאה – מרקם מושלם, טעם מרוכז ומראה הורס. שלא לדבר על זה שערימה ענקית של עוגיות שהכנתי חוסלה פה בימים בודדים…

חומרים לכ-50 עוגיות
לבצק הסוכר:
230 גרם חמאה
150 גרם סוכר
1 ביצה גודל L
כפית תמצית וניל
400 גרם קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
קמצוץ מלח
לבצק המולסה:
150 גרם חמאה
110 גרם סוכר חום כהה
3 כפות מולסה (להשיג בסופר או בחנויות מתמחות בחומרי גלם לאפייה)
1 חלמון
כפית תמצית וניל
260 גרם קמח
כפית אבקת אפייה
קמצוץ מלח
- מכינים את הבצק הלבן: בקערת מיקסר שמים את החמאה כשהיא קרה וחתוכה לקוביות עם הקמח, אבקת האפייה והמלח
- מערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים ואחידים בגודלם
- מוסיפים את הסוכר ומערבלים כמה שניות
- מסיימים על ידי הוספה של הביצה והווניל ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
- שומרים את הבצק בצד וחוזרים על הפעולות עם הבצק השני (הפעם המולסה והחלמון נכנסים במקום הביצה)
- משטחים כל בצק למלבן עבה ומניחים אותם אחד על השני, מרדדים אותם מעט יחד, חותכים לשניים באמצע ומניחים שוב אחד על השני וחוזרים על הפעולה פעם נוספת
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומגלגלים כל חלק לגליל ארוך בעובי כ-4-5 ס"מ
- מגלגלים את הגלילים בסוכר חום בהיר (אפשר גם סוכר לבן) ומעבירים אותם למקפיא לחצי שעה עד שעה
- פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי כחצי ס"מ ומסדרים אותן על גבי מגשים עם ניירות אפייה
- אופים ב-180 מעלות כ-12 דקות להזהבה קלה
- מצננים ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע
אכן, עוגיה טעימה. למרות הדמיון לעוגיה עם קקאו, מדובר בטעם אחר. עדין יותר. מומלץ.
מעולה, תודה!