רוב קינוחי ראש השנה מבוססים על תפוחים ועל דבש. אבל מה עם הרימונים? לכן בחרנו להקדיש קינוח אחד מיוחד גם לפרי הטעים הזה. קבלו מתכון לטארט יפהפה ופשוט מבצק עלים שממלאים בקרם רימונים ופצפוצי שוקולד לבן על תקן הגרעינים. עוגה מושלמת לשולחן החג.

חומרים לעוגה בקוטר 20-22 ס"מ

1 חבילה בצק עלים מוכן לשימוש
1 ביצה להברשה
לקישוט: פניני שוקולד לבן

קרם פטיסייר רימונים:
340 גרם מיץ רימונים
40 גרם חלמונים (מ-2 ביצים)
30 גרם קורנפלור
30 גרם סוכר
מעט תמצית וניל
2 טיפות צבע מאכל אדום (אופציונלי)

  • בסיר שמים את מיץ הרימונים ומביאים לסף רתיחה. בינתיים מערבבים בקערה את החלמונים, הקורנפלור, הסוכר והצבע.
  • עושים השוואת טמפרטורות על ידי שפיכה של המיץ החם על גבי תערובת החלמונים ומחזירים אל הסיר.
  • מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהקרם מסמיך מאוד
  • מסירים מהאש, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות.
  • פותחים את בצק העלים ומסמנים עליו צורה של עיגול בקוטר 22 ס"מ
  • מוסיפים לסימון ביד חופשית את הכתר של הרימון
  • מסמנים עיגול פנימי בקוטר 20 ס"מ בתוך העיגול הגדול
  • באמצעות סכין חדה עוברים על המתאר החיצוני של הרימון ומעבירים את הבצק למגש עם נייר אפייה
  • מברישים את הבצק בביצה טרופה ומחוררים את העיגול הפנימי מעט עם מזלג
  • אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה
  • כשהמאפה יוצא מהתנור חוזרים על הסימון של העיגול הפנימי עם סכין ודוחפים אותו בעדינות פנימה
  • ממלאים בקרם פטיסייר רימונים ומקשטים בפניני שוקולד לבן

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה