תכלה שנה וקללותיה, תחל שנה וברכותיה. אנחנו תמיד פותחים את השנה עם חלה חגיגית עם דבש כפול שלוש – גם בתוך הבצק, גם בציפוי וגם בטבילה בברכת המוציא. כדי שתהיה שנה מתוקה באמת! אז קבלו את המתכון וכל ההסברים איך להכין בקלות את החלה החגיגית ממש כמו שלנו.

חומרים לחלה עגולה אחת:
330 גרם קמח (2 ורבע כוסות + 2 כפות)
5 גרם שמרים יבשים (1 כפית)
5 גרם מלח (חצי כפית)
20 גרם דבש (2 כפות)
60 גרם ביצים (1 ביצה)
120 גרם מים (חצי כוס)
25 גרם שמן (3 כפות)
- שמים בקערת מיקסר את כל האבקות – קמח, שמרים, מלח וסוכר ומערבבים היטב
- מוסיפים פנימה את הנוזלים – מים, ביצים, שמן ודבש
- לשים עם וו לישה 7 דקות עד לקבלת בצק חלק אבל לא רך מדי
- מעבירים לקערה מקומחת קלות ומכסים בשקית ומניחים בצד לחצי שעה עד ארבעים דקות
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים
- מחלקים שוב כל אחד מהחלקים ל-3 חלקים שווים, מכדררים כל חלק לכדור ומשטחים לצורת עלה עגול בעובי כ-1 ס"מ
- מניחים עיגול אחד על משטח העבודה, מניחים מעליו עיגול שני כך שרק חציו מונח על העיגול הקודם ובאותו אופן מניחים את העיגול השלישי על השני
- מגלגלים את כל השלושה כמו גליל לקבלת צורה של שושנה, חוזרים על הפעולה עבור כל ששת החלקים של הבצק
- מסדרים את השושנים בתוך תבנית עגולה גדולה (24-26 ס"מ) ומשומנת קלות אשר במרכזה מונחת טבעת או תבנית קטנה יותר (אפשר גם קערה חסינת חום)
- מכסים בשקית גדולה ומתפיחים כארבעים דקות עד שעה
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומברישים את החלות בביצה טרופה
- אופים כ-25 דקות. אם החלות משחימות מהר, מורידים את טמפרטורת האפייה ל-180 מעלות באמצע הדרך.
- טורפים יחד כף דבש וכף מים ומחממים כחצי דקה במיקרוגל
- כאשר החלה יוצאת מן התנור מברישים אותה מיד בתערובת הדבש החמימה