שילוב מושלם בין עוגת שמרים רכה לעוגת דבש. יש יותר גאוני מזה?

חומרים לעוגה מלבנית בגודל 35X25 ס"מ

לבצק:
75 גרם חלב (שליש כוס ועוד כף)
1 ביצה גודל L
220 גרם קמח (כוס וחצי)
35 גרם סוכר (3 כפות)
6 גרם שמרים (2 כפיות)
כפית מלח
מעט תמצית וניל
80 גרם חמאה רכה

לעוגת דבש:
170 גרם חמאה
300 גרם סוכר (כוס וחצי)
חצי כפית מלח
1 ביצה גודל L
60 גרם דבש (4 כפות)
2 כפות מים
מעט תמצית וניל
160 גרם קמח (כוס ועוד שתי כפות)
אבקת סוכר לפידור

  • מתחילים בהכנת חמאה חומה: לוקחים את החמאה של עוגת הדבש ושמים אותה בסיר קטן. מבשלים על אש בינונית כ-5-7 דקות עד שהחמאה נהיית חומה ובעלת ריח אגוזי. מעבירים לקערה נקייה ושומרים במקרר כשעה. לאחר מכן מוציאים מהמקרר ושומרים בחוץ עד לשימוש.
  • מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ולשים עם וו גיטרה כ-8 דקות עד לקבלת בצק חלק. הבצק יהיה טיפה רך ודביק וזה בסדר.
  • משמנים רינג או תבנית בגודל 25X35 ס"מ ומעבירים אליו את הבצק. משמנים מעט את הידיים ומשטחים את הבצק בשכבה דקה ואחידה כך שימלא את כל התבנית. מכסים ושומרים במקום חמים לתפיחה כשעתיים.
  • לקראת סוף זמן ההתפחה מכינים את מלית הדבש: מעבירים את החמאה החומה, הסוכר והמלח לקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים פנימה את הביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת. ייתכן ותצטרכו לגרד מעט את דפנות הקערה.
  • מחממים מעט את הדבש במיקרוגל כ-20 שניות ומערבבים אותו עם המים ותמצית הווניל. מוסיפים אותו אל התערובת ומערבלים עד שמתאחד.
  • לבסוף מקפלים את הקמח את הקמח פנימה לתערובת חלקה ואחידה. יוצקים את התערובת על גבי הבצק התפוח ומשטחים לשכבה אחידה בעדינות.
  • אופים ב-180 מעלות כ-25-35 דקות. החלק העליון יהיה שחום והעוגה תהיה יציבה.
  • מצננים וחותכים לפרוסות ברוחב כ-2 ס"מ, מפדרים במעט אבקת סוכר ומגישים.
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה