נשארו לכם תפוחים מערב החג? קבלו רעיון לעוגת תפוחים מהירה שמכינים מכל מה שנשאר. עוגת תפוחים צלויים בסגנון צרפתי, בהשראת עוגות התפוחים של חבל התפוחים של צרפת נורמנדי. מכינים בקלות ובמהירות ואוכלים כל השבוע.

חומרים לעוגה בקוטר 22 ס"מ
4 תפוחים מזן דלישס
4 תפוחים מזן פינק ליידי
200 גרם סוכר (1 כוס)
4 כפות רום
מיץ מלימון אחד
3 ביצים
מעט תמצית וניל
140 גרם קמח (1 כוס)
כפית וחצי אבקת אפייה
כפית מלח
170 גרם חמאה מומסת או שמן
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- מגלענים את התפוחים ופורסים אותם לפרוסות לרוחב מבלי לקלף אותם
- בקערה גדולה מערבבים את פרוסות התפוחים עם 2 כפות מהסוכר, 2 כפות מהרום ומיץ הלימון ומניחים בצד ל-15 דקות
- מסדרים את פרוסות התפוחים על גבי שני מגשים עם נייר אפייה וצולים בתנור כ-20-30 דקות עד להזהבה. מצננים.
- בקערה טורפים את הביצים והווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית (כ-2 דקות, אפשר גם במיקסר)
- מקפלים פנימה לסירוגין את הקמח (מעורבב עם המלח ואבקת האפייה) והחמאה או השמן
- שומרים בצד כ-14 טבעות יפות של תפוחים צלויים. את יתרת התפוחים הצלויים מקפלים אל הבלילה.
- משמנים תבנית בקוטר 22 ס"מ, יוצקים את הבלילה פנימה ומהדקים היטב
- מסדרים מעל את טבעות התפוחים ששמרנו בצד
- מורידים את הטמפרטורה בתנור ל-180 מעלות ואופים כשעה. בערך במחצית הדרך שמים נייר כסף מעל על מנת שהעוגה לא תשחים מדי.
- מצננים ומגישים. אפשר להבריש את החלק העליון במעט נפאז' או ריבת משמש מחוממת ומדוללת במעט מים. לחילופין ניתן לפדר באבקת סוכר או להגיש עם מעט קצפת, שמנת חמוצה או קרם פרש מעל.