עונת הסתיו הקרירה היא נקודת השיא של התפוחים, אחד הפירות הנצרכים ביותר בעולם.לא סתם הקדישו לו היום את יום התפוחים וגם אנחנו מצטרפים לחגיגה עם העוגה המושלמת הזאת. עוגה גרמנית קלאסית של תפוחים ומרציפן עם טעם מושלם ומראה הורס שאתם פשוט חייבים להכין (ולא רק ביום התפוחים).
חומרים לעוגה גבוהה בקוטר 23 ס"מ
6 תפוחים קטנים מזן גולדן דלישס
מיץ מלימון אחד
200 גרם מרציפן
1/4 כפית מלח
200 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
4 ביצים גודל L
150 גרם קמח (כוס ורבע פחות כף)
85 גרם קורנפלור (9 וחצי כפות)
2 כפיות אבקת אפייה
- מקלפים ומגלענים את התפוחים. שלושה מהתפוחים חותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ ושומרים בצד
- את יתרת התפוחים פורסים לפלחים, מערבבים אותם עם מיץ הלימון ושומרים בצד
- מגררים את המרציפן בפומפיה לקבלת פירורים גסים
- שמים בקערת מיקסר את המרציפן, החמאה, הסוכר והמלח ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה
- מוסיפים פנימה את הביצים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה
- מנפים יחד את האבקות ומקפלים אל התערובת ולאחר מכן מקפלים פנימה את התפוחים
- משמנים היטב תבנית בגודל המתאים ויוצקים פנימה את התערובת
- מסדרים מעל את פלחי התפוחים בצורה של מניפה
- אופים בתנור כשעה ועשר דקות ב-180 מעלות עד שקיסם המוכנס המרכז העוגה יוצא נקי
- בערך במחצית האפייה מכסים את החלק העליון של העוגה בנייר כסף רופף על מנת למנוע השחמת יתר
- מצננים לחלוטין ומחלצים מהתבנית
- אם רוצים לתת לתפוחים מראה מבריק ולשמור עליהם לאורך זמן, ניתן להבריש את החלק העליון של העוגה במעט נפאז' או ריבת משמש מחוממים
- העוגה נשמרת בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-3-4 ימים
תודה רבה על המתכון!
טעים ממש! מכמות אחת יצאו לי 3 תבניות אינגליש.
וגם,במקום סוכר השתמשתי במלטיטול, כולל כמובן המרציפן (הכנתי משקדים קלויים 70% ומלטיטול/כמו סוכר 30%) כך שהעוגה מתאימה גם למי שלא יכול לאכול סוכר.
מעולה. איזה כיף!
יצאה מעולה ממש! אפשר לו להעלות עוד את כמות המרציפן 🙂 שים לב שלא מצוין איפה הביצים משתלבות
תודה רבה! תיקנתי!
אחת המשובחות! יש אפשרות להמיר לאגסים?
כן, אין בעיה
אפשר להשתמש במרציפן רגיל (כמו שמוכרים בסופר ולא בחנויות המתמחות)?
כן
נראה מעולה, אפשר להשתמש בגרני סמית' במקום?
כן