במסגרת חודש המודעות לסרטן השד, שמעתי באחד הראיונות ברדיו שהסטטיסטיקה כבר לא עומדת על אחת מתשע אלא כבר עלתה למספרים הרבה יותר גבוהים. אבל גם מעבר לסטטיסטיקה, אני חווה את זה גם מסביבי אצל הרבה חברות שחטפו את המכה. כל זה הוביל אותי ליצור עוגה חדשה ומיוחדת בסדרת מיסיסיפי המצליחה שלי ולקרוא לה מיסיסיפי פינק פאי. קראמבל שקדים, עוגת פטל, קרם פטיסייר יוגורט ופטל והמון קצפת יוצרים עוגה מהפנטת ביופייה, סופר טעימה וממש מאוזנת. מזמין אתכן להצטרף אליי, להכין את העוגה, לצלם ולתייג אותנו על מנת להעלות את המודעות. וחוץ מזה, לכו להיבדק…

חומרים לעוגה אחת בקוטר 22-24 ס"מ

לעוגייה ורודה:
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גרם קמח
150 גרם אבקת שקדים
150 גרם סוכר לבן
2 גרם אבקת אפייה
3 גרם מלח
15 גרם אבקת סלק (משיגים בחנויות מתמחות, אפשר להחליף בטיפונת צבע מאכל ורוד או להשאיר בצבע חום)

להרכבת התחתית:
90 גרם חמאה מומסת

  • שמים בקערת מיקסר את כל החומרים ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי חצי ס"מ ומעבירים למגש עם נייר אפייה
  • אופים ב-170 מעלות כ-15 דקות. מצננים.
  • להרכבת התחתית: טוחנים את העוגייה האפויה יחד עם החמאה המומסת לקבלת פירורים דקים ולחים
  • מהדקים את פירורי עוגיית הסוכר החום על התחתית והדפנות של תבנית בקוטר 22 ס"מ ובגובה 5 ס"מ. מעבירים למקרר להתייצבות כחצי שעה.

עוגת לימון-פטל:
65 גרם חמאה
100 גרם סוכר
גרידה מלימון אחד
ביצה אחת בגודל L
100 גרם קמח
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
60 גרם מחית פטל
חצי כוס פטל קפוא

  •  מקציפים את החמאה, גרידת הלימון והסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
  • מוסיפים את הביצה (רצוי לגרד את תחתית המיקסר) ומערבבים עד לתערובת אחידה ותפוחה
  • מערבבים את האבקות בקערה נפרדת
  • מקפלים פנימה את האבקות והמחית לסירוגין ב-3 פעמים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה, יש להימנע מערבוב יתר
  • מקפלים פנימה בעדינות את הפירות הקפואים
  • יוצקים את הבלילה על גבי התחתית המוכנה
  • אופים ב-180 מעלות כ-30 דקות עד שקיסם שמוכנס במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.

קרם פטיסייר יוגורט-פטל-רובי:
300 גרם יוגורט
200 גרם מחית פטל
4 חלמונים
50 גרם קורנפלור
50 גרם סוכר
115 גרם שוקולד רובי (אפשר להחליף בשוקולד לבן)
30 גרם חמאה

  • שמים את היוגורט והמחית בסיר ומביאים לסף רתיחה
  • בינתיים, בקערה נפרדת טורפים יחד חלמונים, קורנפלור, קמח וסוכר
  • יוצקים את תערובת היוגורט החמה על גבי תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב לצורך השוואת טמפרטורות
  • מחזירים את התערובת אל הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב נמרץ עד להסמכה משמעותית
  • מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את השוקולד והחמאה. מערבבים היטב לקבלת קרם חלק ואחיד.
  • יוצקים את הקרם על גבי שכבת העוגה האפויה ומכסים עם ניילון נצמד על פני הקרם.
  • מעבירים את העוגה למקרר להתייצבות כשעה עד שעתיים.

לקצפת מסקרפונה:
300 גרם שמנת מתוקה
50 גרם מסקרפונה
4 כפות סוכר

  • מבלנדרים יחד את כל החומרים עד שאין גושים בכלל
  • מעבירים לקערת מיקסר ומקציפים לקצפת יציבה מאוד
  • מוציאים את העוגה מהמקרר, מורידים את הניילון הנצמד ומורחים מעל את הקצפת בשכבה אחידה
  • שומרים את העוגה במקרר עד להגשה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 5 תגובות

  1. קרן

    דבר ראשון – מושלם! ו- חשוב ביותר!
    דבר שני ,עברתי על המתכון כמה פעמים ומשהו לא מסתדר לי בחלק של הפטיסייר יוגורט. החלב לא מוזכר במצרכים ויוגורט לא מוזכר בשלבי הכנה.
    צריכה הסבר 🙂
    תודה!!

  2. סיגל

    מצטרפת לשאלה על הפטיסייר נראה מושששלם מחכה להכין!

  3. לילך

    היי, עוגה מהממת… לא ברור היכן נכנסת מחית פטל ויוגורט בפטיסייר…. נשמח להסבר.
    תודה רבה

  4. סיגל

    אם הבנתי נכון בהשוואה למתכון במיסיסיפי ציזפאי נראה שרק השלבי הכנה שגויים. צריך להרתיח את יוגורט עם המחית פטל ולהמשיך הלאה עם המתכון לקרם פטיסייר כמו שכתוב

  5. סיגל

    טוב הכנתי והעוגה מושלמת!!!!!!!!!

השאר תגובה