לא יודע מה המצב אצלכם, אבל לפחות אצלי כל הפיד מוצף בדלעות – דלעות מגולפות, קישוטי דלעת, קינוחי דלעת, שוקולד דלעת ושלל מאכלים ומתוקים עם דלעת. אבל אם יש מתכון אחד שאתם חייבים, אבל פשוט חייבים, לנסות עם דלעת זה המתכון הזה. ואגב הוא יעבוד מושלם גם אם תחליפו את הדלעת בבטטה או גזר. העוגיות האלה נקראות סניקרדודל (אל תשאלו אותי למה כי עוד לא פיצחתי את הסוגייה הזו) והן מעין הכלאה מוזרה וטעימה בטירוף בין עוגיות לבין עוגה. הן קראנצ'יות מבחוץ ועוגתיות מבפנים והן פשוט מושלמות.

200 גרם דלעת חתוכה לקוביות
230 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר
50 גרם סוכר חום בהיר
1 כפית קינמון
חצי כפית מלח
כפית וחצי אבקת אפייה
1 ביצה גודל L
370 גרם קמח

לציפוי:
חצי כוס סוכר
חצי כפית קינמון

  • מערבבים את קוביות דלעת עם כף שמן נייטרלי (קנולה למשל) ומסדרים על גבי מגש עם נייר אפייה
  • מחממים תנור ל-200 מעלות וצולים את הדלעת כ-20 דקות. מצננים לחלוטין
  • טוחנים את הדלעת במעבד מזון לקבלת מחית חלקה ומודדים כחצי כוס מהמחית
  • בקערת מיקסר שמים את החמאה הרכה עם הסוכר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת בהירה ומעט תפוחה
  • מוסיפים פנימה את הביצה והדלעת (אפשר להחליף בחצי כוס יוגורט) ומערבלים עד שמתאחד
  • מסיימים עם הוספה של כל האבקות – קמח, מלח, קינמון ואבקת אפייה ומערבלים עד שמתקבל בצק דביק
  • מעבירים את התערובת למקרר לשעה לפחות
  • עם כף (ורצוי עם כף גלידה) צרים כדורים קטנים בגודל של כדור פינג פונג
  • מערבבים יחד את הסוכר והקינמון של הציפוי ומגלגלים את הכדורים בתערובת
  • מסדרים את הכדורים על גבי מגשים עם נייר אפייה
  • אופים ב-170 מעלות כ-12 דקות עד שהעוגות משתטחות מעט, השוליים שלהן מזהיבים והמרכז עדיין מעט רך
  • מצננים לחלוטין ומגישים. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה