לדרום אמריקאים יש צ'ורוס ולטורקים יש טולומבה. צינורות בצק רבוך מטוגנים שיוצאים אקסטרה קראנצ'יים בזכות תוספת של מעט סולת לבצק. משרים אותם בסירופ סוכר סמיך שאפשר לתבל במגוון טעמים ומקבלים חטיף מטוגן אולטימטיבי. אני את הגרסה שלי בחרתי להכין עם סירופ דובדבני אמרנה ופיסטוקים קצוצים. בין בקלאווה או בסבוסה לבין צ'ורוס – המטוגן הכי נכון לכם בחג הזה.

חומרים לכ-50 יחידות
לסירופ:
3 כוסות סוכר
3 כוסות מים
חצי כוס סירופ דובדבני אמרה (הסירופ שבו הדובדנים מגיעים מושרים) (אופציונלי)
2 כפות מיץ לימון
2 כפות תמצית וניל
לגיוון אפשר להוסיף תבלינים שונים כמו מקלות קינמון, קליפות הדרים ועוד
לבצק:
480 גרם מים (2 כוסות)
20 גרם חמאה או שמן
1 כף סוכר
חצי כפית מלח
350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
3 ביצים בגודל L
3 כפות סולת
1 כף מיץ לימון
לטיגון:
1 ליטר שמן קנולה (או שמן צמחי אחר)
להגשה:
דובדבני אמרה
פיסטוקים קצוצים
- מתחילים בהכנת הסירופ: שמים את כל החומרים מלבד מיץ הלימון בסיר ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עוד 3-4 דקות.
- מסירים מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומצננים לחלוטין
- מכינים את הבצק: שמים את המים, החמאה (או השמן), הסוכר והמלח בסיר ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש, מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- ממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כ-2 דקות
- מעבירים לקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה כשתי דקות עד שמפסיקים לצאת אדים
- מוסיפים את הביצים בהדרגה, לאחר מכן את הסולת ולבסוף את מיץ הלימון
- הבצק מתקבל סמיך מבריק ומעט דביק וזה בסדר
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר משונן גדול
- מחממים שמן בסיר ל-180 מעלות ומזלפים פנימה צינורות קטנים של בצק. ניתן להיעזר במספריים על מנת לחתוך את הבצק משקית הזילוף לתוך השמן
- מטגנים כ-2-3 דקות מכל צד ומוציאים אל צלחת עם נייר אפייה או למסננת
- מעבירים את הטולומבה המטוגנים לתוך הסירופ ומשרים אותם כ-20 דקות עד חצי שעה.
- מסננים ומגישים לצד דובדבני אמרנה ופיסטוקים קצוצים
