אודי ואושר המוכשרים מתכנית הטלוויזיה "שני גברים ומקרר" באו לבשל ארוחה מהממת במטבח של הבייקרי. יחד הכנו מיני סמבוסקים מבצק דקיק ומושלם שמולאו בתבשיל חומוס וחוביזה (או תרד) טעים-טעים ויש גם גרסה למילוי חומוס ובולגרית. אפשר לאפות או לטגן אותם לפי החשק ויש גם מתכונים לשני סלטים מטריפים – סלט קישוא וזוקיני מושלם וסלט תרד וכרובית מרענן.

מיני סמבוסק חומוס וחוביזה – חומרים לכ – 30 יחידות קטנות
לבצק
200 גרם קמח ( כוס ו1/3 )
קורט מלח
40 גרם שמן קנולה/זית ( 3 כפות )
120 מ"ל ( חצי כוס ) מים רותחים
למילוי חומוס ובולגרית
1 כרישה קצוץ דק
2 כפות שמן זית
2 כוסות גרגירי חומוס קפואים מופשרים
חצי כפית כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
2 כוסות עלי בייבי תרד
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
מילוי לא חלבי
1 בצל קצוץ דק
2 כפות שמן זית
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים ומעוכים קלות במזלג ( אפשר קפואים מופשרים )
חצי כפית קארי
חצי כפית בהרט
חצי כפית צ'ילי חריף יבש
חצי כפית מלח
2 כוסות עלי חוביזה ( אפשר להחליף בתרד )
- לבצק: מערבבים בקערה קמח ומלח, מוסיפים את השמן ומערבבים מעט.
- מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים עד שנוצר בצק. לשים עד שמקבלים בצק גמיש ונוח לעבודה.
- עוטפים בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח בטמפ' החדר כ-10 דקות.
- למילוי חומוס ובולגרית: מטגנים את הכרישה בשמן זית עד שמזהיב, מוסיפים את גרגירי החומוס והתבלינים ומבשלים 2 דקות.
- מוסיפים את התרד, מבשלים עוד 2 דקות ומכבים את האש. מקררים.
- קוצצים או טוחנים קלות את המלית ומערבבים פנימה את הגבינה הבולגרית
- למילוי לא חלבי: מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמזהיב, מוסיפים את גרגירי החומוס והתבלינים ומבשלים 2 דקות.
- מוסיפים את החוביזה, מבשלים עוד 2 דקות ומכבים את האש. מקררים.
- אם אופים – מחממים תנור ל200 מעלות על מצב טורבו.
- מחלקים את הבצק ל3, מרדדים על משטח מקומח לעובי של 1/4 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
- מניחים 1 כפית מהמילוי במרכז כל עיגול בצק, מרטיבים מעט את השוליים במים, ומקפלים לחצי. מהדקים את השוליים עם מזלג. ( בשלב זה ניתן להקפיא ואז לאפות/לטגן לפני ההגשה ).
- מעבירים את הסמבוסק למגש תנור מרופד בנייר אפייה.
- ניתן גם לטגן בשמן עמוק עד השחמה.

סלט תרד וכרובית מרענן
חצי ראש כרובית
כוס עלי תרד בייבי
100 גרם גבינת גרוייר או אמנטל
שמן זית
מיץ לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
- מגררים את הכרובית לפרוסות דקות בפומפייה גסה או במנדולינה
- קוצצים מעט את עלי התרד
- מערבבים הכל יחד ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם
- ניתן גם לתבל ברוטב קיסר אם רוצים
- מניחים בצד כ-10 דקות על מנת לתת לטעמים להיספג וללימון לכבוש קלות את הכרובית והתרד
- מגררים מעל את הגבינה במגררת דקה או מיקרופליין ומגישים

סלט קישואים וזוקיני בוויניגרט שמיר
:לסלט
2 זוקיני חתוכים לגפרורים
2 קישואים חתוכים לגפרורים
רבע כוס עירית קצוצה
כוס עלי רשאד/רוקט קצוצים
חצי כוס עלי נענע שלמים
חצי כוס שקדים קלויים קצוצים
חצי כוס תותי יער מיובשים ( אפשר להחליף בחמוציות )
רבע פלפל חריף קצוץ
לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 כפות שמן קנולה
2 כפות חומץ דבש ( או חומץ יין לבן )
1 ביצה קשה
כף גרידת לימון
1 כף חרדל חלק
כוס עלי שמיר
כף דבש
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
- לרוטב: טוחנים את כל החומרים בבלנדר מוט/בלנדר רגיל עד לקבלת רוטב אחיד.
- מערבבים את חומרי הסלט עם הרוטב.

היי דרור
האם בתמונה זה סמבוסק מטוגן או אפוי ?
תודה וחג שמח