ישבתי עם הקונדיטור אדי אלבצ'י, הבעלים והשף של חברת הווניל הישראלית פלניפוליה וחשבנו איזו סופגנייה נוכל להכין לכבוד החג שתיתן את הבמה לווניל. ואז באה לי ההברקה הזאת, ליצור טבעות בנייה (מעין סופגנייה צפון אפריקאית) מסולסלות עם מראה מטורף ועם ציפוי של סוכר וניל. אדי הציע להוסיף גם את היצירה החדשה והמפתיעה שלו – ריבת וניל (כמו ריבת חלב אבל עם טעם ונילי מטריף). עכשיו גם אתם חייבים לנסות את הדבר המושחת והטעים הזה.

חומרים ל-12 סופגניות בנייה
לבצק:
400 גרם קמח
2 כפות סוכר
חצי כפית מלח
8 גרם שמרים יבשים
200 גרם חלב
1 ביצה גודל L
40 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
לציפוי:
סוכר וניל איכותי
לטיגון:
1 ליטר שמן
- שמים את כל החומרים של הבצק בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש
- מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות ומכסים בשקית או מגבת. מניחים במקום חמים לתפיחה של כ-45 דקות
- מחלקים את הבצק ל-12 כדורים במשקל כ-60 גרם כל אחד, מכדררים ומניחים בצד למנוחה של כ-10 דקות
- מגלגלים כל בצק לנחש ארוך באורך כ-30 ס"מ. מקפלים את הנחש לשניים ומלפפים את שני החלקים אחד סביב השני.
- סוגרים את הנחש המלופף לצורת טבעת ומהדקים את הקצוות
- מסדרים את הטבעות על גבי מגש עם נייר אפייה, מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה של כ-30-45 דקות
- מחממים סיר עם שמן ל-180 מעלות
- מטגנים 2-3 סופגניות בכל פעם כ-2-3 דקות מכל צד
- מוציאים למגש עם נייר סופג לדקה ומייד מצפים בסוכר וניל
- מגישים חמים או שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים
לריבת וניל משגעת:
150 גרם חלב מרוכז
40 גרם סירופ גלוקוז
10 גרם מחית וניל איכותית
250 גרם שמנת מתוקה
- שמים את כל החומרים בסיר קטן ומבשלים על אש בינונית כ-5-7 דקות להסמכה
- מעבירים לקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד על פני הקרם ומעבירים למקרר עד לקירור מוחלט
- טורפים את התערובת נמרצות כ-2 דקות עד שהיא נהיית בהירה וסמיכה
- מגישים לצד הסופגניות. ניתן גם להשתמש בזילוף או כמילוי לסופגניות ומוצרים אחרים.
