עוגיות האמרטי המרציפניות הן אולי אחת העוגיות הכי אהובות כאן באתר. הפעם, במיוחד לכבוד שבוע הפיסטוקים החגיגי והירקרק שלי, יצרתי גרסת פיסטוק לא פחות טעימה שמתאימה בול למזג האוויר המתקרר. מכינים כוס תה מהבילה, מתכרבלים בשמיכה וזוללים עוגיות אמרטי פיסטוק מושלמות.

חומרים לכ-30 עוגיות
190 גרם אגוזי לוז
50 גרם פיסטוקים
100 גרם סוכר
2 ביצים גודל L
1 כף תמצית וניל
קמצוץ מלח
10-20 גרם קמח או קורנפלור
לציפוי:
1 חלמון ביצה
100 גרם פיסטוקים קצוצים גס
- טוחנים יחד את אגוזי הלוז והפיסטוקים לקבלת אבקה דקה
- מפזרים את האבקה בשכבה דקה ואחידה על גבי מגש עם נייר אפייה
- קולים את אבקת האגוזים ב-160 מעלות כ-15 דקות. מצננים.
- בקערה מערבבים יחד את האבקות, הסוכר, הביצים, הווניל והמלח
- אם התערובת נוזלית מדי מוסיפים לה מעט קמח או קורנפלור
- מכסים את התערובת בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות ורצוי ללילה
- קורצים מהבלילה כדורים קטנים במשקל כ-20 גרם
- על גבי משטח מקומח קלות מגלגלים את הכדורים לצורה של גליל מאורך באורך כ-10 ס"מ
- סוגרים את הגליל לצורה של טבעת והמדקים בעדינות
- מסדרים את העוגיות על גבי מגש עם נייר אפייה
- מחממים תנור ל-170 מעלות
- מברישים את העוגיות במעט חלמון טרוף ומפזרים מעל את הפיסטוקים הקצוצים
- אופים כ-15-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות ומתייצבות. מצננים.
- שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע. ניתן אם רוצים לאבק במעט אבקת סוכר.