פותחים את שבוע חג המולד בסטייל עם גאלט מלוח של דלעת ומיקס גבינות שממלא את כל הבית בריח משגע. אני בחרתי לשלב גבינת פיקורינה, קממבר וגבינה כחולה שנתנו בוסט לטעם המתקתק של הדלעת. אבל כל שילוב של גבינות שתבחרו יעשה את העבודה.

חומרים לגאלט בקוטר 24 ס"מ
בצק פאי:
הבצק הזה שונה מבצק הטארט שאתם מכירים. אין בו ביצים ומצד שני יש מים ותוספת של חומץ. הבצק עמיד יותר למליות רטובות ונוצרים לו מעין עלים קטנים.
350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
6 גרם מלח (כפית מחוקה)
10 גרם סוכר (2 כפיות)
230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם מים קרים (רבע כוס)
3 גרם חומץ (חצי כפית)
- שמים את הקמח, מלח והסוכר עם החמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה רק עד שמקבלים פירורים דקים
- מוסיפים את המים והחומץ וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעיגול גדול בקוטר 30 ס"מ
- מקררים את הבצק כמה שעות ורצוי ללילה
למלית:
700 גרם דלעת או דלורית
5 שיני שום
4-5 עלי מרווה
שני ענפים של טימין
70 גרם גבינה כחולה מגוררת
60 גרם קממבר או ברי חתוכה לקוביות
50 גרם גבינת פיקורינו או פרמזן מגוררת
20 גרם צנוברים
מלח ופלפל לפי הטעם
- מקלפים את הדלעת וחותכים אותה לקוביות
- מערבבים אותה עם שיני השום, המרווה, הטימין, שתי כפות שמן זית, מלח ופלפל ומסדרים על גבי מגש עם נייר אפייה
- מחממים תנור ל-200 מעלות וצולים את הדלעת כ-20 דקות עד שהיא מתרככת. מצננים.
- מערבבים את הדלעת המצוננת (עם עשבי התיבול והשום) עם כל הגבינות ומניחים במרכז עיגול הבצק
- מקפלים את שולי הבצק כך שיעטפו את המלית מכל הכיוונים ומהדקים בעדינות
- מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים מעל צנוברים
- אופים את הגאלט ב-170 מעלות כ-30-35 דקות להזהבה
- מגישים חם לצד סלט מרענן