נתקלתי בצורה המהפנטת הזאת אי שם ברחבי האינטרנט והתאהבתי. החלטתי שזאת תהיה עוגת השמרים הבאה שלי. לקחתי את בצק השמרים האהוב שלי איתו אני מכין את כל הבבקות והקראנצים ויישמתי עליו את הצורה המושלמת הזו. שילבתי פנימה מלית שוקולד מושלמת עם פצפוצי שוקולד ומעט חלבה וקיבלתי את המאפה המנחם המושלם. אתם חייבים לנסות.

חומרים לשתי עוגות בקוטר 20 ס"מ

640 גרם קמח
60 גרם סוכר
10 גרם מלח
7 גרם שמרים יבשים
90 גרם שמנת מתוקה
330 גרם חלב
50 גרם חמאה רכה

מילוי:
300 גרם שוקולד מריר
250 גרם שמנת מתוקה

  • מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים היבשים ומערבבים מעט
  • מוסיפים פנימה את השמנת, החלב והחמאה ומתחילים ללוש במהירות נמוכה עם וו לישה כ-2-3 דקות עד שהבצק מתאחד
  • מגבירים למהירות בינונית וממשיכים ללוש כ-10-12 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש
  • מגלגלים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה מקומחת קלות. מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה של כשעה
  • בינתיים מכינים את המלית: מחממים את השמנת לסף רתיחה ויוצקים על גבי השוקולד. מערבבים עד לקבלת גנאש חלק ומבריק. מעבירים למקרר לשעה.
  • מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בגודל 30X25 ס"מ
  • בקצה אחד של המלבן (על הצד הצר) חותכים חתכים דקים בעובי כחצי ס"מ עד בערך שליש מרוחב הבצק (כלומר באורך 10 ס"מ)
  • על שני השליש הנותרים מורחים שכבה אחידה של המלית. ניתן לפזר מעל גם פצפוצי שוקולד, שברי ביסקוויטים, אגוזים קצוצים או שערות חלבה
  • מגלגלים את הבצק לגליל על הצד הצר כאשר מתחילים מהצד שאיננו חתוך כך שהחתכים יעטפו את הגליל מבחוץ
  • חוזרים על הפעולה עם יתר חלקי הבצק
  • בתבנית או רינג משומנים בקוטר 20 ס"מ מסדרים שניים מהגלילים בצורת טבעת כך שהם צמודים לדופן התבנית ובמרכז יש חור
  • חוזרים על הפעולה עם תבנית נוספת
  • מכסים את שתי התבניות ומניחים במקום חמים לתפיחה של שעה
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את המאפים כ-30 דקות. אם המאפים מזהיבים מהר מדי אז מכסים אותם בנייר כסף בערך במחצית זמן האפייה.
  • מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה