את הרעיון לקינוח הזה קיבלתי מחברי הטוב, מלך הווניל, אדי אלבאצ'י. יש פה שילוב מושלם ומפתיע של טעמים ומרקמים עם שומשום שחור, קרם שוקולד לבן, תותים, פסטו נענע משגע וקיק מפתיע של לימון פרסי שחור. אם הרמתם גבה סימן שאתם סקרנים ושאתם פשוט חייבים לטעום את הקינוח המיוחד והמפתיע הזה. אז בדיוק בשבילכם יצרתי את המתכון הבא.

חומרים לשני טארטים מאורכים בגודל 10X25 ס"מ
או לטארט עגול בקוטר 24 ס"מ
טחינת שומשום שחור:
200 גרם שומשום שחור
2 כפות שמן קנולה
- מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מפזרים את השומשום בשכבה אחידה בתבנית. קולים חמש־שש דקות, עד שעולה ניחוח. מצננים.
- טוחנים את השומשום השחור במעבד מזון או מטחנת תבלינים עד לקבלת טחינה כמה שיותר חלקה, משתמשים בשמן כדי לעזור לטחינה
- שומרים את הטחינה השחורה בצד לשלב הבא
קלתית שומשום שחור:
260 גרם קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם טחינת שומשום שחור
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם שומשום שחור שלם
50 גרם ביצים (ביצה אחת בגודל M)
קמצוץ מלח
תמצית וניל
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, חמאה וטחינה של שומשום שחור ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
- מוסיפים את השומשום השלם ואבקת הסוכר ומערבלים מספר שניות
- מוסיפים מלח, וניל וביצים ומערבלים רק עד שמתאחד
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי כ-3 מ"מ ומקררים כמה שעות
- מרפדים רינגים בגודל הרצוי בבצק ומעבירים למקפיא לחצי שעה
- אופים ב-160 מעלות כ-20 דקות, מצננים
גנאש מוקצף שוקולד לבן:
115 גרם שמנת מתוקה (1)
25 גרם גלוקוז
200 גרם שוקולד לבן
225 גרם שמנת מתוקה (2)
- מחממים את השמנת המתוקה (1) בסיר עם הגלוקוז עד לסף רתיחה
- יוצקים את השמנת על גבי השוקולד ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק
- רצוי לבלנדר עם בלנדר מוט ולוודא שאין גושים בגנאש
- מוסיפים פנימה את השמנת המתוקה (2) כשהיא קרה
- עוטפים בניילון נצמד על פני הגנאש ומעבירים למקרר לכמה שעות עד שהקרם קר לחלוטין (ניתן לקצר את התהליך על ידי קירור במקפיא)
רוטב תות:
40 גרם סוכר
2 גרם פקטין NH (להשיג בחנויות מתמחות)
300 גרם תותים
20 גרם מיץ ליים
1 גרם פלפל שחור טחון
- חוצים את התותים לשניים ומערבבים עם 20 גרם מהסוכר
- מניחים את התותים החצויים במסננת מעל קערה כמה שעות. התותים יגירו את הנוזלים שלהם אל הקערה.
- בגמר התהליך ניתן גם לסחוט מעט את התותים על מנת להוציא מהם עוד קצת נוזלים. זהו תהליך מצויין לעשות אותו על תותים שכבר לא נראים יפה אבל עדיין אכילים.
- שוקלים 150 גרם ממיץ התותים הצלול ומעבירים אותו לסיר קטן
- מערבבים בקערה קטנה את יתרת הסוכר יחד עם הפקטין ויוצקים אל הסיר תוך כדי ערבוב
- מביאים את התערובת לרתיחה תוך כדי ערבוב וממשיכים לבשל עוד דקה
- מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את מיץ הליים והפלפל השחור
- שומרים בכלי אטום במקרר עד להרכבה ועד שבועיים
פסטו נענע:
80 גרם עלי נענע טריים ללא הגבעולים
15 גרם שמן זית
2 גרם מלח
1 גרם פלפל שחור טחון
5 גרם סוכר
- טוחנים יחד את כל החומרים במעבד מזון או מטחנת תבלינים עד לקבלת פסטו חלק
- אם הכמות קטנה מדי למעבד המזון שלכם אז ניתן להכפיל כמויות
- הפסטו נשמר היטב בכלי אטום במקרר עד שלושה שבועות וניתן להשתמש בו בשלל מתכונים אחרים והוא גם טעים בפני עצמו
הרכבה:
תותים חצויים כמה שצריך לקישוט
שומשום שחור שלם
לימון פרסי שחור מיובש (אופציונלי, משיגים בחנויות תבלינים והוא נותן עוד קיק למנה)
- מקציפים את הגנאש לקרם יציב ומזלפים אותו באופן חופשי אל הקלתיות המוכנות
- מחממים מעט את רוטב התותים רק עד שהוא מעט נוזלי
- טובלים את התותים החצויים ברוטב לציפוי ומסדרים אותם על גבי הקרם
- מעטרים במעט פסטו נענע, שומשום שחור שלם וגרידה של לימון פרסי שחור