הפעם היתה לי אחת ההברקות. לקחתי מתכון יפני קלאסי של לחמניות חלב סופר אווריריות ועיצבתי אותן הפעם בצורת קרואסונים. התקבלו לחמניות יפהפיות במרקם מושלם שגם הגדולים וגם הקטנים נהנו לזלול, כבסיס לסנדוויץ' וגם סתם כך. המרקם המיוחד של הלחמניות האלה מתקבל בזכות רביכה מיוחדת שממנה מתחילים את הבצק, שלב ממש פשוט שמצטרף להכנה ולגמרי שווה את התוצאה הסופית.

חומרים ל-12 לחמניות
רביכת בסיס (טאנגזונג):
25 גרם קמח
80 גרם מים
40 גרם חלב
- כל לחם חלב יפני מתחיל במעין רביכה ראשונית שנקראת טאנגזונג – היא שנותנת ללחם את המרקם הרך כל כך.
- מערבבים את כל החומרים בסיר קטן ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עד לקבלת תערובת סמיכה מאוד. המרקם מזכיר קצת את המרקם של משחת שיניים.
- מניחים בצד להתקרר כעשר דקות
לבצק לחמניות:
120 גרם חלב
7 גרם שמרים יבשים
60 גרם סוכר
350 גרם קמח
חצי כפית מלח
1 ביצה גודל L
30 גרם חמאה רכה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הרביכה ומוסיפים אליה את כל יתר החומרים
- לשים את הבצק במשך 10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש של נדבק לדפנות הקערה
- מעבירים לקערה נקייה מקומחת קלות, מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה של שעה
- מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20X60 ס"מ וחותכים ממנו משולשים באורך 20 ס"מ וברוחב 8 ס"מ
- מגלגלים כל משולש לצורת קרואסון ומניחים על גבי מגשים עם נייר אפייה במרווחים
- מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה של 45 דקות
- מברישים בביצה טרופה עם כף מים ומפזרים מעל מעט שומשום (אופציונלי)
- אופים ב-180 מעלות כ-15-20 דקות עד שהמאפים תפוחים וזהובים
- מצננים ומגישים. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר 3-4 ימים