אחד מזכרונות הילדות הכי טובים שלי הם של אמא שלי מכינה לנו מוס שוקולד פשוט פשוט משוקולד, חלב וביצים שהיה יוצא פשוט אוורירי ומושלם ואהבתי לזלול מאוד בתור ילד. לפני כמה זמן קיבלתי את המתכון הזה לנואז' שוקולה (או ענן משוקולד בתרגום חופשי) משרון היינריך המהממת, שגרירתנו הקולינרית בפריז, והוא זרק אותי היישר אל אותו זיכרון ילדות מתוק. אני אימצתי בחום את המתכון הזה ועכשיו גם אתם הולכים לעשות את זה.

צילום: שרון היינריך

חומרים ל 4-6 מנות:
100 גרם חלב
190 גרם שוקולד מריר 70%
1 חלמון מביצה אחת בגודל L
5 חלבונים מביצים בגודל L
40 גרם סוכר

  • מחממים את החלב על אש קטנה או במיקרוגל
  • ממיסים את השוקולד על בן מרי או בפולסים במיקרוגל
  • יוצקים את החלב החם על השוקולד ומערבבים לקבלת תערובת חלקה ואחידה
  • מוסיפים פנימה את החלמון וטורפים נמרצות שהוא ייטמע בתערובת ולא ייקרש. מצננים קלות לטמפרטורת החדר.
  • מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עוד מספר דקות עד לקבלת קצף יציב אבל לא יציב מדי
  • מקפלים את החלבונים אל תערובת השוקולד עד לקבלת מוס אחיד ואוורירי
  • מעבירים לכלי מרכזי או לכלים אישיים ושומרים במקרר עד להגשה
  • מומלץ להכין את המוס יום לפני ההגשה
  • הערה: המתכון אינו מתאים לנשים בהריון

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה