סוף השבוע שמתקרב הוא הזדמנות מצויינת לקחת הפוגה מכל הניקיונות והמתכונים הכשרים לפסח ולפנק את עצמנו בקצת חמץ לנשמה. והיום יש לי בשבילכם את המאפה המנחם המושלם. זוכרים את שושני הקצף עם טעם הילדות הנוסטלגי? אצלי הן עדיין מככבות בבית כל הזמן ואהובות במיוחד גם על הילדים וגם עלינו הגדולים. הפעם בחרתי להכין עוגת שמרים מבצק השמרים המעולה שלי, למלא אותה במרנג ולעצב אותה לשושנים בדיוק כמו אותן עוגיות. התוצאה שהתקבלה היא לא פחות ממושלמת – יפהפיה וטעימה. פתחתם כבר את שקית הקמח?

חומרים ל-3 תבניות אינגליש קייק:
600 גרם קמח (עדיף קמח לחם) (4 ורבע כוסות)
200 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
20 גרם שמרים יבשים (2 כפות)
100 גרם שמנת חמוצה (חצי מיכל)
4 ביצים (גודל L)
מעט מלח

למילוי:
3 חלבונים
1 כוס סוכר
1 שקית פודינג וניל

  • מערבבים בקערת מיקסר את החומרים היבשים: קמח, סוכר, שמרים, מלח
  • מוסיפים אל הקערה את השמנת החמוצה והביצים ומתחילים לעבד את הבצק במיקסר עם וו לישה
  • כאשר החומרים מתאחדים מעט אבל הבצק עדיין פירורי מוסיפים את החמאה
  • ממשיכים ללוש את הבצק עם המיקסר במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק רך ומבריק
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בשקית (לא נצמדת) ומניחים לתפיחה במקום חמים לחצי שעה
  • בינתיים מכינים את המילוי: מקציפים חלבונים בקערה עד שמתחיל להיווצר קצף בהיר
  • מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב
  • מוסיפים את הפודינג ומקציפים דקה נוספת
  • מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 30X20 ס"מ
  • מורחים שכבה דקה ואחידה של המילוי על כל הבצק
  • מגלגלים את הבצק לנקניק ארוך וחותכים לשבלולים בעובי כ-3-4 ס"מ
  • מסדרים את השבלולים בתבנית אינגליש קייק או כל תבנית אחרת שרוצים
  • מכסים את התבניות בשקית ניילון רופפת (למשל שקית אשפה גדולה) ומניחים במקום חמים לתפיחה של כשעתיים
  • מברישים את העוגות בביצה טרופה ואופים ב-160 מעלות 30-35 דקות עד שהבצק מקבל צבע חום בהיר והמרנג מזהיב. מצננים.
  • שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר כ-3-4 ימים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. איריס

    היי,
    נראה מתכון אששש. אפשר להשתמש ב 7 חלמונים במקום ב 4 ביצים?
    המון תודה,
    איריס

השאר תגובה