מנטקדוס, העוגיות הספרדיות שכבשו את האתר ובעקבותיו גם את הרשת בסערה (והן גם לגמרי האהובות עליי מכל העוגיות שבעולם), חוזרות עכשיו גם בגרסה מושלמת שתכסה אתכם לפסח הקרוב. המתכון כל כך גמיש ומאפשר לשלב פנימה כל סוג של אגוזים שתרצו וגם תוספת של תבלינים שונים – גרידת תפוז, לימון, קינמון, ג'ינג'ר, ועוד ועוד.

200 גרם שקדים שלמים (עם קליפה) (אפשר להחליף בכל סוג של אגוזים)
200 גרם חמאה או מרגרינה
200 גרם אבקת סוכר
400 גרם קמח תופח כשר לפסח
1 ביצה
קמצוץ קינמון (אפשר להשמיט או להחליף בתבלינים אחרים)
גרידה מלימון אחד (אפשר להשמיט או להחליף בגרידת תפוז)
מעט תמצית וניל או אבקת וניל (אופציונלי)

  • קולים את השקדים 8 דקות ב-180, מצננים וטוחנים לאבקה דקה. לחילופין, ניתן להשתמש באבקת שקדים קנויה אבל הטעם מעט שונה.
  • בקערת מיקסר שמים את החמאה כשהיא קרה וחתוכה לקוביות עם הקמח התופח ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר ואבקת השקדים ומערבלים מעט
  • מוסיפים פנימה את הביצה והתבלינים ומערבלים רק עד שהבצק מתאחד
  • מקררים את הבצק חצי שעה עד שעה
  • מרדדים את הבצק לעלה עבה בעובי כ-1 ס"מ וקורצים ממנו באמצעות קורצן עוגיות
  • מסדרים את העוגיות על מגש עם נייר אפייה. רצוי לקרר אותן עוד מעט בשלב הזה אם אפשר.
  • אופים ב-180 מעלות 10 דקות. חשוב לא לאפות יותר מדי כי אנחנו רוצים שהן יישארו רכות מאוד בפנים.
  • מצננים היטב ומפדרים באבקת סוכר בנדיבות. שומרים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה