איזו דרך נפלאה יותר לחזור מחג הפסח היישר אל מאפה שמרים ריחני. ואם יש בתוכו המון קצפת אז זה נפלא הרבה יותר. ואם משלבים פנימה גם פיסטוקים, אז אני בכלל בשמיים. וזה בדיוק המתכון שיש לי בשבילכם היום – מריטוצו פיסטוק. המאפה הרומאי המושלם הזה מקבל כאן גרסה מדהימה עם בצק בריוש פיסטוקים, קראמבל פיסטוקים קראנצ'י ומילוי של המון קצפת פיסטוק מדהימה. מי כבר רץ למטבח?

חומרים לכ-20 לחמניות

לבצק פיסטוק:
500 גרם קמח
10 גרם שמרים טריים או 4 גרם שמרים יבשים
60 גרם סוכר
5 גרם מלח
200 גרם חלב
2 ביצים גודל L
50 גרם חמאה רכה
50 גרם מחית פיסטוק
מעט תמצית וניל

לציפוי קראמבל פיסטוק:
50 גרם קמח
50 גרם פיסטוקים טחונים
50 גרם סוכר
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

קצפת פיסטוק:
250 גרם שמנת מתוקה
50 גרם מסקרפונה
60 גרם מחית פיסטוק
30 גרם אבקת סוכר

  • מתחילים עם הבצק: בקערת מיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים, הסוכר והמלח. יוצקים מעל את החלב והביצים ומתחילים ללוש עם וו לישה.
  • כשהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים בהדרגה את החמאה, מחית הפיסטוק ותמצית הווניל עד שהם נטמעים פנימה
  • ממשיכים ללוש את הבצק עוד כ-10 דקות עד שמתקבל בצק גמיש ומבריק
  • מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בשקית ומעבירים למקרר ללילה לפחות
  • מכינים את הציפוי: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבל פירורים קטנים, שומרים במקרר עד לאפייה
  • מוציאים את הבצק לטמפרטורת החדר לשעה בערך ואז מחלקים לכדורים במשקל כ-70 גרם לכדור ומסדרים ללחמניה בצורה מעט מאורכת
  • מברישים את הלחמניות במעט מים ומצפים בפירורי הקראמבל מכל הכיוונים
  • מסדרים את הלחמניות על מגש עם נייר אפייה ומכסים עם שקית גדולה. מניחים לתפיחה בטמפרטורת החדר כשעה עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.
  • אופים ב-180 מעלות כ-15-20 דקות. מצננים.
  • מכינים את הקצפת: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה
  • חוצים את הלחמניות לרוחב כמה שיותר עמוק, ממלאים בהמון קרם, מיישרים ומעטרים במעט אבקת סוכר אם רוצים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה